Amit szeretsz, azt nem lopod szét, fociprogramot hirdetett a Momentum

2021. június 10. – 11:31

Másolás

Vágólapra másolva

A felcsúti stadion szomszédságában hirdette meg a Momentum elnöke, Fekete-Győr András pártja futballprogramját. Elmondta, hogy a Fidesz kisajátította ezt a témát – az ellenzék hagyta is ezt –, de ő szereti a focit, 2016-ban ott volt a franciaországi Eb-n, amit élete nagy élményének nevezett. Magyarország első helyen ment tovább a csoportjából.

„Amit szeretsz, azt nem lopod szét, azt nem lopod meg”

– ez volt az üzenete. A magyar futballt a nemzeti kultúra részének nevezte, versenyképes futballt szeretne, ami egyben átlátható is.

A párt szakpolitikusa, Vadász Gábor arról beszélt, hogy közpénzt csak közcélra lehet fordítani, és mivel a foci fejlődése közcél, lehet rá költeni, de a társasági adókedvezménynél (tao-nál) hatékonyabb rendszerben, mert a jelenlegi tao intézményesítette a lopást. Szakmai alapú állami támogatást szeretne a párt, ellenőrzést, és a politikusok kizárását a sportklubokból. Emellett futballfejlesztési alap létrehozását jelölték meg.

Nemrég írtunk arról, hogy a világ minden pontján üzlet a hatékony játékosnevelés, a felcsútinál egy évvel korábban, 2006-ban induló Benfica akadémia 500 millió euróért adott el játékosokat, míg Felcsúton körülbelül kétmillió ez az összeg. Miközben minden támogatást megkapott az Orbán által alapított akadémia, de a számonkérés nem létező fogalom a jelenlegi sportéletben, nemcsak a futballban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!