3,5 millió font büntetést fizethetnek a Szuperligából visszatáncoló angol csapatok

2021. június 9. – 16:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csapatonként nagyjából 3,5 millió fontos büntetést kap az a hat angol klub a Premier League-től, amely korábban megpróbált részt venni az európai klubfutball nagy szakadásában, és alapítóként részt vett a kérészéletű Európai Szuperliga indításában, tudta meg a brit Sky Sports.

A lap szerint a hatosnak összesen 20 millió fontot kell összedobnia büntetésül, ami átlagban valamivel 3,5 millió font alatt jön ki – a csapatonként kb. 3,33 millió font mintegy 1,33 milliárd forintot jelent.

A Sky értesülései szerint az egyszeri pénzbüntetés mellett azt is tartalmazza a klubokkal kötött megállapodás, hogy amennyiben a jövőben hasonló ötletük támadna, sokkal súlyosabb retorzióra számíthatnak: akár csapatonként 20 millió fontos büntetés és 30 pontos levonás lehet a megtorlás.

A Premier League-gel elért megállapodás nagyjából azon elvek mentén született, amit az UEFA kötött korábban a Szuperligából visszatáncoló klubokkal. Az európai szervezet döntése értelmében a tizenkét alapítóból visszalépő kilenc csapat (a hat angol mellett a Milan, az Internazionale és az Atlético Madrid) összesen 15 millió euró büntetést fizet, illetve az UEFA-sorozatokban elért pénzdíjaik 5%-át visszatartják egy évre. Továbbá egy újabb hasonló vétség esetén akár 150 millió eurót is fizethetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!