Marco Rossi: Az Eb rajtjára a valaha volt legjobb formánkba kell kerüljünk

2021. június 8. – 19:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jobb játékra lesz szükség Írország ellen, mint a Ciprus ellen 1-0-ra megnyert összecsapáson. Erről beszélt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn Telkiben. Elsősorban a labdabirtoklásban vár javulást a magyar játékosoktól, mert szerinte sokat hibáztak Ciprus ellen, de azt is kiemelte az olasz szakember, hogy nem szabad az ellenfélnek átadni a kezdeményezés lehetőségét.

Mint fogalmazott, napról napra, mérkőzésről mérkőzésre kell fejlődniük, hiszen az Eb rajtjára a „valaha volt legjobb formánkba kell kerüljünk”. Rossi szerint taktikailag mindenképpen fejlődnie kell a magyar válogatottnak, hiszen csak úgy lehet esélye az Európa-klasszis csoportellenfelei ellen a pénteken rajtoló Eb-n. Jóval magasabban jegyzett riválisokról van szó – tette hozzá –, így a jó eredményhez persze elengedhetetlen a szerencse, de ezt csak akkor érdemelheti ki a csapat, ha folyamatosan megdolgoznak érte.

Azt ígérte, az írek ellen már nagyjából ugyanaz a tizenegy játékos fog kezdeni, mint várhatóan a portugálok elleni első Eb-találkozón is, de néhány poszton még szeretne egy-két kérdésre választ kapni. Szeretné látni, hogy teljesítenek az alapemberek, bár Sallai Roland továbbra is izomsérüléssel bajlódik, így ő nem kerül a kezdőbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!