WTCR: Micheliszt kiforgatták, Tassi közel volt a dobogóhoz

2021. június 5. – 11:00

WTCR: Micheliszt kiforgatták, Tassi közel volt a dobogóhoz
Michelisz Norbert – Fotó: Florent Gooden / DPPI / FIA WTCR

Másolás

Vágólapra másolva

Fantasztikus futammal indult a túraautó-világkupa (WTCR) 2021-es szezonja a világ egyik legnehezebb pályáján, a Zöld Pokolnak is nevezett Nürburgring Nordschleifén, a mezőny eleje ugyanis a három kör teljes terjedelmére együtt maradt, így minden kör vége izgalmakat hozott.

Elsősorban a második kör vége, harmadik kör eleje volt eseménydús, mind a 25 km hosszú pálya végét jelentő több mint 2 km-es egyenesen, mind a Forma–1-ből ismert versenypálya szakaszán folyamatosan alakult a sorrend. Ebből végül a Hondát vezető Tiago Monteiro jött ki a legjobban, a portugál a harmadik kör végén, a hosszú egyenesben támadott szélárnyékból, megszerezve a győzelmet.

A korábban az F1-et is megjáró Monteirónak ez volt az első győzelme a legendás versenypályán – érdemes visszaemlékezni, hogy a Honda pilótája 2017-ben súlyos, kis híján végzetes balesetet szenvedett Barcelonában egy teszten, ebből tért vissza úgy, hogy 2021-es szezont már futamgyőzelemmel nyitotta.

A második, már nem fordított rajtrácsos futam kevesebb izgalmat hozott, a rajtnál élre álló Hyundai-páros, Jean-Karl Vernay és Luca Engstler egymás között rendezte le a futamgyőzelem sorsát – végül Vernay jött ki győztesen a csapattársak csatájából.

Ami a magyarokat illeti – az első futamot harmadik helyről kezdő, Hyundaijal induló Michelisz Norbert a rajtnál kialakult tülekedésben visszaesett, innen az ötödik helyre küzdötte vissza magát. A második futamon ismét nem tudott kimaradni a rajt utáni lökdösődésből, ám ez már a futamába került, szerencsétlenül akadt össze Mikel Azcona autójával, és mindketten kiestek az első kanyarok után.

A Hondát vezet Tassi Attila az első futamon a 12. helyen ért célba, másodikra viszont sokat javított, és egészen a 4. helyig küzdötte fel magát.

A Zengő Motorsport a szezon előtti sztárigazolások ellenére sem tudta erősen kezdeni a szezont, a csapat egyetlen magyar pilótája, Boldizs Bence egy 19. és egy, már pontot érő 13. helyezéssel zárta a hétvégét, amivel a csapat legjobbja volt a második futamon. Ezt a címet az első versenyen a 17. helyen célba érő Mikel Azcona szerezte meg.

Két futam után 35 ponttal Jean-Karl Vernay (Hyundai) vezeti a bajnoki összetettet, mögötte a 33 pontos Tiago Monteiro (Honda), majd a 29 pontos Yvan Muller (Lynk & Co) következnek, a legjobb magyar 17 ponttal Tassi Attila (Honda).

Eredmények, WTCR, Nürburgring Nordschleife

Első futam: 1. Tiago Monteiro, 2. Yan Muller, 3. Stantiago Urrutia ... 5. Michelisz Norbert ... 12. Tassi Attila ... 19. Boldizs Bence

Második futam: 1. Jean-Karl Vernay, 2. Luca Engstler, 3. Néstor Girolami, 4. Tassi Attila ... 13. Boldizs Bence ... Kiesett: Michelisz Norbert

A túraautó-világkupa szezonja a június 26-27-i hétvégén folytatódik Portugáliában, de nem a WTCR-ben megszokott városi pályán Vila Realban, hanem Estorilban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!