Kiesett az NBA címvédője, LeBron James a tökéletes első körös mérlege mellett a tokiói olimpiának is búcsút intett

2021. június 4. – 08:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az NBA rájátszásának első körében kiesett a Los Angeles Lakers, így biztosan új bajnoka lesz idén a kosárlabdaligának. A Lakers ikonjával, LeBron Jamesszel is először fordult elő ilyen, hogy már az első körben búcsúzott. A kosaras a meccs utáni sajtótájékoztatón azt is bejelentette, hogy nem játszik majd a tokiói olimpián.

A rájátszásban a Lakerst a Phoenix Suns ejtette ki, ami a négy győzelemig tartó párharcot 4-2-re nyerte meg. Az utolsó meccset a Suns 113-100-ra nyerte meg Devin Booker vezényletével, aki 47 pontot szórt.

A másik oldalon LeBron James hozta a szokásos formáját, 29 pontot dobott, szerzett 9 lepattanót, és hét gólpasszt is kiosztott, de önmagában kevés volt, hogy lépést tudjanak tartani a Phoenixszel. Mindezt megnehezítette az is, hogy a Lakersből Anthony Davis egy sérülés miatt korán kivált, nélküle pedig annyira erőtlen volt a Los Angeles-i csapat, hogy nem is olyan meglepő, hogy a Suns jött ki győztesen a párharcból.

Marc Gasol és LeBron James egy személyi hiba miatt értetlenkedik a Phoenix Suns–Los Angeles Lakers-meccsenFotó: Harry How/AFP
Marc Gasol és LeBron James egy személyi hiba miatt értetlenkedik a Phoenix Suns–Los Angeles Lakers-meccsenFotó: Harry How/AFP

A Lakers kiesése mellett más miatt is lehetett hüledezni, a meccs utáni sajtótájékoztatón ugyanis James bejelentette, hogy nem lesz ott a tokiói olimpián, viccesen csak azt mondta, hogy idén nyáron inkább a Looney Tunes csapatával játszik majd, hogy legyőzze a Mamlasztárokat, utalva ezzel a július 16-án érkező Space Jam 2-re. A helyzet azért érdekes, mert 2019-ben ugyancsak a Space Jam 2 miatt mondta le a vb-szereplést is, ám akkor még nem zárkózott el attól, hogy az olimpiára visszatérjen a válogatottba. Igaz, akkor még nem tombolt a koronavírus-járvány, és az olimpiát sem tolták el 2021-re. James az idei nyarat annak szenteli, hogy teljes mértékben felépüljön a bokasérüléséből, amivel régóta küszködik.

James 18 éve játszik az NBA-ban, és ha bejutott aktuális csapatával a rájátszásba, akkor az első kört mindig sikerült vennie, eddig összesen 14-szer játszott a playoff második körében, négyszer aztán bajnok is lett. Az NBA történetében csak két kosárlabdázónak van jobb mérlege, Derek Fisher és Robert Horry 16-szor jutott be a második fordulóba anélkül, hogy egyszer is kiestek volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!