Két aranyéremmel, egy ezüsttel és egy bronzzal nyitott a kajak-kenu válogatott az Eb-n

2021. június 4. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

A poznani kajak-kenu Európa-bajnokság mind az öt pénteki döntőjében szerepelt magyar hajó, és négyben sikerült is érmet szerezni. A mérleg két arany-, egy ezüst- és egy bronzérem.

Az első döntőben, a női kajakpárosok 1000 méteres számában aranyéremmel nyitottak a magyarok, Medveczky Erika, Csipes Tamara egység nagy fölénnyel, több mint öt másodperccel győzött.

A férfi kajaknégyesek versenye már szorosabb volt, de hat tizeddel a második helyre szorult a belaruszok mögé a Noé Bálint, Gál Péter, Kulifai Tamás, Dombvári Bence összeállítású csapata.

A női kenusok 500 méteres száma elég egyértelmű volt, a győzelmet az ukrán Ljudmila Luzan több mint hat másodperccel nyert, de a második helyért nagy csata alakult ki. Végül Balla Virágnak sikerült jobban berúgnia a hajóját, így 13 ezredmásodperccel megelőzte a belarusz Alena Nazdrovát.

A negyedik döntőben, a kenupárosok 500 méteres versenyében nem jött össze a magyaroknak a dobogós helyezés, Hajdu Jonatán és Fekete Ádám a negyedik helyen érkezett célba, közel három tizedmásodpercet kapva a bronzérmes spanyol egységtől.

A nap utolsó száma is magyar győzelemmel ért véget, a kajakos Kopasz Bálint elég simán húzta be az aranyat 500 méteren.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!