14 ezer néző lehet a müncheni Eb-meccseken

2021. június 4. – 18:53

Másolás

Vágólapra másolva

Húsz százalékos kihasználtság mellett 14 500 szurkolót engednek be az Európa-bajnokság müncheni meccseire, írja az MTI. Münchenben, az Allianz Arénában rendezik a német-magyar csoportmeccset is. Markus Söder bajor miniszterelnök elmondta: ez egy komoly teszt lesz arra, hogy a jövőben további sporteseményeket is szurkolók előtt rendezhessenek.

A rendező városoknak garantálniuk kellett az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA), hogy nézők előtt rendezik meg az Eb-meccseket. Ezt végül Dublin és Bilbao nem tudta vállalni, így elvesztették a rendezés jogát. A német szervezők az eredeti áprilisi határidőig nem tudták megmondani, hány nézőt engednének be a meccsekre, de az UEFA végül úgy döntött, hogy nem veszi el a rendezést a várostól. A Bayern München stadionjában három csoportmeccset és egy negyeddöntőt rendeznek.

A helyszínek jellemzően 25-50 százalékos kihasználtságot vállaltak, egyedül Budapesten lesznek teltházas meccsek. A 60 ezres Puskás Arénában három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt rendeznek. A magyar válogatott kétszer is hazai pályán játszhat, június 15-én a címvédő portugálokkal, június 19-én pedig a világbajnok franciákkal játszanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!