Fucsovicsnak már nem sikerült a második bravúr a Roland Garroson

2021. június 2. – 17:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A legjobb 64 között búcsúzott Fucsovics Márton a Roland Garrostól, miután szerdán három szettben kikapott a korábbi top 10-es Fabio Fogininitől – Fucsovics csak egy szettet tudott szorossá tenni, ám azt rövidítésben bukta, utána pedig átgázolt rajta a világraglista 29. helyén található olasz ellenfele.

Fucsovics, aki az előző körben a szintén korábbi top 10-es Gilles Simont verte, az egyedüli magyar volt egyesben a főtáblán.

Fucsovics negyedszer találkozott Fogninivel, egyetlen siker mellett harmadik alkalommal maradt alul a 34 éves olasszal szemben. Ezt megelőzően legutóbb a 2019-es wimbledoni Grand Slam-torna második fordulójában kapott ki tőle, amikor emlékezetes, ötjátszmás nagy csatában 3 óra 43 perc alatt szenvedett vereséget. A mostani mérkőzés 2 óra 16 percet tartott, írja az MTI.

Fucsovics tavaly a nyolcaddöntőig menetelt a Roland Garroson, akkor az orosz Andrej Rubljov állította meg csaknem négyórás mérkőzésen.

Kiesett szerdán női párosban a legutóbbi két kiírásban bajnok Babos Tímea is – Babos korábban Kristian Mladenovic oldalán nyert, most viszont Vera Zvonarjova társaként már az első fordulóban kiesett. A Petra Martic, Shelby Rogers horvát, amerikai duó 1 óra 33 perc alatt két játszmában verte őket. (MTI)

Eredmények

férfiak, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Fabio Fognini (olasz, 27.)-Fucsovics Márton 7:6 (8-6), 6:1, 6:2

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Petra Martic, Shelby Rogers (horvát, amerikai)-Babos Tímea, Vera Zvonarjova (magyar, orosz, 7.) 7:6 (7-5), 6:3

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!