Lőw: Sokkal több ez annál, mint egy másodedzői poszt a Chelsea-nél

2021. május 30. – 10:25

frissítve

Lőw: Sokkal több ez annál, mint egy másodedzői poszt a Chelsea-nél
Lőw Zsolt a kép bal szélén, Thomas Tuchel vezetőedző feketében, együtt ünnepelhettek – Fotó: David Ramos/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az M4 Sportnak nyilatkozott Lőw Zsolt, a Chelsea másodedzője a Bajnokok Ligája győzelem után. Arról kérdezték, elérkezettnek látja-e esetleg már az időt, hogy vezetőedzőként is kipróbálja magát.

„Nagyon nehéz döntés ez, hiszen Thomas Tuchel oldalán egyre magasabbra, egyre feljebb jutunk. A Paris Saint-Germain edzője lehettem két és fél évig, most a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhettünk. A futball legesleges legtetején vagyunk. Szenzációs vezetőedzővel dolgozhatok együtt, akivel nemcsak munkakapcsolat, hanem baráti kapcsolat is összeköt. Ez sokkal több annál, mint egy másodedzői poszt. Azért jól meg kell gondolnia az embernek, ha erről a nagyon magas szintről, ahol trófeákat lehet gyűjteni és lehet nyerni, és büszke lehet az emberre egy ország, visszalép-e egyet, vagy visszalép két szintet” – magyarázta, aki az előző idényben a PSG-vel BL-döntőig jutott.

Úgy érzi, kell még pár nap, amíg leülepedik benne és realizálódik, hogy mit ért el. Négy hónapjuk volt a Chelsea-nél arra, hogy ütőképes csapatot formáljanak.

„Elképesztő úton mentünk végig, nagyon gyorsan történt minden. Ez volt a harmincadik mérkőzésünk, amit játszottunk négy hónap alatt. Nagyon boldogok voltunk, hogy ezt a lehetőséget megkaptuk. Abszolút biztosak voltunk benne, hogy jó helyen járunk és jó klubhoz jöttünk. De a családot ott kellett hagyni, a Covid-helyzet miatt nagyon nehéz volt a kapcsolattartás” – emlékezett vissza, mert a felesége Párizsban maradt.

Szerinte harakiriakció volt január végén belecsöppenni egy ilyen kihívásba, a klublegenda Frank Lampard menesztése után. Másnap már mérkőzésük volt a Wolverhampton ellen, de volt merszük, volt bátorságuk és energiájuk.

Teljesen megérdemelten jutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Óriási büszkeséggel töltötte el, hogy 73 éves édesapja, a bátyja és a felesége a két nagyobbik gyerekkel ott lehetett a meccsen. A döntőt elemezve azt mondta, érezhető volt a rájuk nehezedő nyomás, hogy mekkora a tétje a mérkőzésnek.

„Egy kicsit passzívan kezdtünk, rengeteget passzoltunk visszafelé és keresztbe, nem igazán találtuk még a kaput a Manchester City letámadásánál, de a gólunk abszolút begyakorolt figura, egy szenzációsan végigvitt akció volt. Megérdemelt volt a vezetésünk, nyilvánvalóan utána már jött a City, és kellett, hogy jöjjön, és abszolút nyomás alá helyezett bennünket. Nehéz volt kiszabadulni ebből a nyomásból, volt egy-két kontralehetőségünk, de azt gondolom, hogy az 1-0-val megérdemelten nyertünk. Bízom benne, hogy ez lendületet ad sok embernek a munkájához. Remélem, hogy sok magyar büszke most rám.”

Abban is bízik, hogy a magyar futball átjutott már a nehéz időszakán, és újra sikereket érhet el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!