BL-bronzéremmel fejezte be pályafutását Görbicz Anita a Győrrel

2021. május 30. – 17:15

frissítve

BL-bronzéremmel fejezte be pályafutását Görbicz Anita a Győrrel
A búcsúzó Görbicz Anita – Fotó: Illyés Tibor/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjét hetesekkel elveszítő Győr vasárnap javítani tudott, és az orosz CSZKA Moszvát kiütötte a bronzmeccsen. Hatalmas különbség volt a két csapat között már a meccs elejétől, a mieink 11-4-re vezettek már az első negyedóra után, a félidő hajrájában 13-8-ról 18-8-ra léptek el, vagyis megvolt a 10 gólos különbség.

A második félidőben 15 góllal is vezettek már a magyarok, 28-13-ra, ez volt a legnagyobb különbség a két csapat között. Az oroszok még valamennyire felzárkóztak az utolsó percekben, de az edzőmeccs jelleg nem változott. A legnagyobb orosz sztárok különösebb motiváció nélkül csak vergődtek, messze tudásuk alatt játszottak, 32-21 lett a vége.

Görbicz Anita ezen a meccsen játszott utoljára, a tokiói olimpián a magyar válogatott stábjának tagja lesz. A bronzmeccsen háromszor volt eredményes, így

  • 235 európai kupameccsen 1313 góllal
  • a BL-ben 186 találkozón 1016 találattal zárta karrierjét
  • a négyes döntőkben pedig összesen 57 gólt szerzett, amivel ő a legeredményesebb játékos.

„Nagyon nehéz volt felkészülni erre a mérkőzésre lelkileg, nagyon örülök a harmadik helynek. Furcsa érzés a mostani, de legalább győzelemmel búcsúztunk” – összegzett könnyek közt az ötszörös BL-győztes Görbicz Anita a Sport Tv-nek.

A brazil Eduarda Amorim és a francia Beatrice Edwige Oroszországba, a Rosztovhoz igazolnak, Amorim is sírva köszönt el a győri közönségtől.

Győri Audi ETO KC-CSZKA Moszkva (orosz) 32-21 (18-8)
gólszerzők: Oftedal 7, Kristiansen 6, Nze Minko, Görbicz, Hansen 3-3, Brattset, Faluvégi, Lukács, Amorim 2-2, Kürthi, Fodor 1-1, illetve Mihajlicsenko 4, Risztovszka, Heindahl 3-3, Szkorobogacsenko, Iljina, Dmitrijeva, Gorskova 2-2, Vegyehina, Szudakova, Csigirinova 1-1
lövések/gólok: 46/32, illetve 47/21
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 6/4
kiállítások: 8, illetve 8 perc

A döntőben a norvég Vipers Reistad 12 góljával 34-28-ra verte a Győrt búcsúztató francia Brestet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!