Nem fogják azt mondani rólam, hogy a Cseh Laci mindjárt elalszik a vízben

2021. május 30. – 13:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kétszeres világbajnok, négyszeres olimpiai ezüstérmes Cseh László az SzPressz Hírszolgálatnak jelentette be, hogy ott lesz a tokiói olimpián. Cseh 2004 óta mindig érmes volt az olimpián, 2008-ban csak Michael Phelps előzte meg 200 és 400 vegyesen, valamint 200 pillangón is.

Cseh a 2019-es világbajnokságon szintet úszott, de nem jutott a 200 méteres vegyes úszás döntőjébe. Az idén márciusi formája alapján a kapitány, Sós Csaba nem nevezte őt a védett úszók közé. A májusi Európa-bajnokságon viszont ő volt a legjobb magyar 200 vegyesen. Sós azt mondta az Eb után, a versenyzőre bízza, felkészül-e még az ötödik olimpiájára. Cseh úgy döntött, Tokióban úszik utoljára.

„Tartom magamat ahhoz, hogy ha már olimpikon lehetek, akkor meg is kell tennem mindent a jó szereplésemért. Ennyit és nem többet. Nem nyomaszt már a megfelelési kényszer, feszültség sem lesz bennem. Laza leszek és nem görcsös, de nem fogják azt mondani rólam, hogy a Cseh Laci mindjárt elalszik a vízben. Bármeddig is jutok a 200 vegyesen, tudni fogom, hogy amit elértem, azt senki sem veheti el már tőlem, ami maradandó volt eddig, az maradandó is marad”

– mondta.

Olyan döntést hozott a feleségével, hogy az utolsó után egészen biztos nem lesz utolsó utáni. Jól megfontolta, végleges az elhatározása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!