Rájuk érdemes figyelni

2021. május 29. – 20:55

Másolás

Vágólapra másolva

A mérkőzést felvezető írásában Hrutka János, a Telex legfrissebb igazolása több játékost is kiemelt a két keretből.

Rúben Dias (Manchester City): Az újságírók által az év legjobbjának választott futballista érkezése alapjaiban változtatta meg a manchesteriek játékát, az eddig nyomasztó labdabirtoklásáról, dinamikus letámadásairól, számos helyzetkialakításáról ismert csapat egy új arcát ismerhettük meg általa.

Phil Foden (Manchester City): Az idősebb játékosok elől idén egy húszéves játékos lopta el a show-t: Foden 49 mérkőzésen is bizonyítási esélyt kapott Guardiolától, és élt is azzal. Tizenhat gólja mellett tíz gólpasszt is jegyzett, és bemutatkozott az angol válogatottban is.

Edouard Mendy (Chelsea): Mendy Mendy szeptember végi leigazolása és az érte kifizetett 24 millió euró kiváló döntésnek bizonyult. A bajnoki remeklés és gólnélküli találkozók mellett a Bajnokok Ligájában ő tartja a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzés rekordját idén, eddig nyolc meccsen nem találtak be neki. A kapus és csapata eddig négyszer kapott gólt, így ezen a téren hasonló mutatóval rendelkezik, mint Ederson a másik oldalon.

Mason Mount (Chelsea): Motorja, mozgatórugója az idei Chelsea-nek függetlenül attól, hogy edzője visszavontabban, vagy támadóbb középpályásként küldi őt a pályára. A top 5 európai bajnokságot figyelembe véve a hatodik legtöbb helyzetet alakította ki ebben a szezonban a 22 éves angol válogatott játékos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!