Veszélyben az angol csapatoknál légióskodó német focisták Eb-felkészülése

2021. május 26. – 14:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gondot jelent annak a hat német labdarúgónak a csatlakozása az Európa-bajnokságra készülő kerethez, akik angol klubcsapatokból érkeznek Joachim Löw szövetségi kapitány együtteséhez.

Az MTI híre szerint a német kormány vasárnap az indiai koronavírus-mutáció szigetországi terjedése miatt kötelező kéthetes karantént szabott meg a Nagy-Britanniából az országba érkezők számára, ami – a belügyminisztérium szóvivőjének megerősítése szerint – a futballistákra is érvényes. A karanténkötelezettséget negatív tesztekkel sem lehet kiváltani.

A szabály ugyancsak problémát jelent majd, de már az egész küldöttségre vonatkozóan, ha a – magyarokkal azonos csoportban szereplő – németek bejutnak a négy közé, az Európa-bajnokság végjátéka ugyanis Londonban lesz.

A német keret hat angliai légiósa közül négy – Ilkay Gündogan (Manchester City), illetve Kai Havertz, Antonio Rüdiger és Timo Werner (mindhárom Chelsea) – jelenleg Portugáliában van, ahol a Bajnokok Ligája szombati döntőjére készül. Rajtuk kívül még Bernd Leno (Arsenal) és Robin Koch (Leeds United) érkezik a Premier League-ből.

A németek péntektől jövő vasárnapig Ausztriában edzőtáboroznak, ahol hasonló okokból szintén szigorú szabályokat léptettek életbe, és jövő keddtől ismét leszállási tilalmat vezetnek be a Nagy-Britanniából érkező repülőgépek számára.

A német válogatott június 7-én, Düsseldorfban Lettországgal játszik felkészülési meccset. A németek mindhárom Eb-csoportmérkőzésüket Münchenben játsszák: június 15-én a franciák, június 19-én a portugálok, június 23-án pedig a magyarok ellen lépnek pályára az Allianz Arénában.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!