Alaposan megünnepelték a szurkolók a PSG kiütését Lille-ben

2021. május 24. – 12:30

frissítve

Alaposan megünnepelték a szurkolók a PSG kiütését Lille-ben
Átadták magukat az érzésnek a Lille szurkolói Fotó: FRANCOIS LO PRESTI / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Húsz ember megsérült, közülük hármat kellett kórházba szállítani.

Hét embert letartóztattak, hármat pedig kórházba szállítottak Lille-ben, miután a helyiek az utcákon ünnepelték a város labdarúgócsapatának bajnoki címét vasárnapról hétfőre virradó éjjel.

Az MTI tudósítása szerint, miután a Ligue 1 vasárnap esti, utolsó fordulójában biztossá vált a Lille OSC végső sikere, szurkolók ezrei lepték el az utcákat és a tereket,

noha a koronavírus-járvány miatt Franciaországban továbbra is érvényben van a kijárási tilalom 21 és reggel 6 óra között.

Az örömmámor közepette kisebb zavargás tört ki, ezért hét személyt őrizetbe vettek. Egyikük az autójával megpróbált elgázolni egy rendőrt, három embert tárgyak dobálása, kettőt szemeteskukák megrongálása, egyet pedig pirotechnikai eszközök használata miatt tartóztattak le.

A hatóságok közlése szerint húsz ember megsérült, közülük hármat kellett kórházba szállítani.

A Lille a 38. fordulóban 2-1-re legyőzte vendégként az Angers együttesét, így megtartotta egypontos előnyét a tabellán a sorozatban háromszor aranyérmes Paris Saint-Germain előtt, és története negyedik bajnoki címét ünnepelhette. A meccsről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!