A vb-k történetében először kezdett két vereséggel a kanadai hokiválogatott

2021. május 23. – 23:26

Másolás

Vágólapra másolva

5-1-re verte az amerikai válogatott a kanadai csapatot a Rigában zajló jégkorong-világbajnokság második fordulójában, így Kanada a vb-k történelmében először kezdett két vereséggel egy tornán – írja az MTI.

A huszonhatszoros világbajnok kanadai válogatott kétségtelenül a legszűkebb elitbe tartozik, ha jégkorongról van szó, a most zajló vb-t viszont aligha fogják a szívükbe zárni. A nyitónapon 2-0-ra kaptak ki a házigazda lettektől, az ugyancsak komoly erőt képviselő amerikai válogatott pedig a második fordulóban 5-1-re verte őket, csak az utolsó harmadban sikerült legalább egy szépítő gólt bekotorniuk.

Ezzel ők szenvedték el a játéknap legnagyobb vereségét, az olasz válogatott is csak 4-1-re kapott ki a norvégoktól.

Kanada ezzel a B csoportban jelenleg nulla ponttal áll az utolsó előtti helyen – és csak azért nem az utolsón, mert az olaszokat a nyitómeccsen még ennél is jobban kitömték –, miközben Kazahsztán második az eddig hibátlan németek mögött. Az A csoportban is akadnak meglepetések, itt a svédek és a csehek nyeretlenül állnak, míg a hagyományosan sereghajtónak számító dánok jelenleg negyedikek.

Matt Tennyson belövi az amerikai válogatott ötödik gólját a Kanada elleni meccsen. Fotó: Ints Kalnins / Reuters
Matt Tennyson belövi az amerikai válogatott ötödik gólját a Kanada elleni meccsen. Fotó: Ints Kalnins / Reuters

Nagyon lazán kapcsolódó, ám érdekes tény, hogy a dánok hokiválogatottja történetének legkomolyabb vereségét éppen Kanada ellen szenvedte el, 1949-ben történetének első vb-meccsén 47-0-ra kapott ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!