Egy 90. percben rúgott góllal döntötte meg Gerd Müller 49 éves rekordját Robert Lewandowski

2021. május 22. – 21:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az Augsburg elleni bajnoki 90. percében rúgott góljával Robert Lewandowski megdöntötte Gerd Müller 1972-es gólrekordját.

A legendás német csatár 40 gólig jutott abban az évben a Bundesligában, évtizedekig elérhetetlennek gondolták ezt a szintet. A Bayern München lengyel csatára május közepén, a Freiburg elleni bajnokin beállította Müller rekordját, mostani góljával pedig már túl is szárnyalta azt. A meccset egyébként a Bayern nyerte 5-2-re, a bajnoki címet már fordulókkal korábban bebiztosították. Értelemszerűen Lewandowski lett idén a Bundesliga gólkirálya, 41 góllal. Tavaly is övé volt ez a cím, akkor „csak” 34 gólig jutott.

Amikor beállította Müller rekordját, Lewandowski a meze alatt olyan pólót viselt, amin Müller arcképe és a „4ever Gerd” szöveg szerepelt. A Bayern-játékosok ezután még sorfalat is álltak a lengyel csapattársuknak. Lewandowski negyven góljához hozzátartozik, hogy ebből nyolcat is büntetőből szerzett. Ezzel szemben Müller a negyvengólos szezonjában csak akciógólokat szerzett, abban az idényben háromszor próbálkozott büntetővel, de mindhármat kihagyta.

Lewandowski teljesítménye azért is kiemelkedő, mert egy rettentő sűrű és megterhelő szezonban érte el, ráadásul egy sérülés miatt egy hónapot kellett kihagynia. A szinte sosem sérült lengyel csatár az Andorra elleni márciusi vb-selejtezőn szenvedett térdsérülést, emiatt négy bajnokiról és a Bajnokok Ligája negyeddöntőiről maradt le. A BL-ben összesen 5 gólt rúgott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!