Cseh László úszott egy jót az Eb-n, és elmondta, mi bántotta

2021. május 19. – 10:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Cseh László 200 méter vegyesen a negyedik, Kós Hubert a hatodik idővel jutott az elődöntőbe szerdán a Duna Arénában zajló úszó Európa-bajnokságon – jelentette az MTI.

A 14-szeres Európa-bajnok Csehnek különösen fontos ez a verseny, mert a 2019-es világbajnokságon úszott ideje ugyan alapvetően olimpiai indulást jelentene neki, de mivel azt lassan két éve nem tudta megközelíteni, ezért Sós Csaba szövetségi kapitány egyelőre nem tette védetté őt a tokiói csapatban.

Ebben a számban 2008-ban olimpiai ezüst-, 2012-ben bronzérmes Cseh 1.58.46 perces idővel csapott célba, ami már közelít a 2019-ben úszott eredményéhez (1:57.79). A 18 esztendős Kós Hubert 1:58.87-tel lett hatodik, míg Sós Dániel 2:00.54-gyel a 19. helyen zárt. A márciusi országos bajnokságon győztes Holló Balázs rosszullét miatt nem állt rajtkőre.

A futam után a 35 éves Cseh elmondta, a körülötte kialakult szituációban az zavarta, hogy Sós Csaba nem ült le vele megbeszélni a döntést, amivel ugyanakkor ő is egyetért, hiszen a bajnokságon mutatott teljesítménye szerinte sem elégséges. Ez a mostani jobb volt, de az esti elődöntőben is jól kell teljesítenie.

Szerda este a 200 pillangó döntőjében a legjobb idővel Kenderesi Tamás jutott be, akinek a világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristófot kell megelőznie, ha Európa-bajnok akar lenni. A nők ugyanezen a távon még az elődöntőnél tartanak, a legjobb idővel Kapás Boglárka jutott be oda, Hosszú Katinkát előzte meg.

Lepj meg minket karácsonyra!

Legyél a rendszeres támogatónk!

A Telex csak tőled függ.

Támogatom