Győztes gólt szerzett a Liverpool kapusa a Premier League-ben

2021. május 16. – 20:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Történelmet írt a Liverpool brazil kapusa, ugyanis a West Bromwich elleni mérkőzésen a 95. percben győztes gólt szerzett a csapatának. Ezzel Alisson az első kapus a Liverpool 128 éves történetében, aki tétmeccsen gólt tudott szerezni sőt, a Premier League történetében ő az első kapus, aki fejjel volt eredményes.

Alisson gólja ráadásul azért is rendkívül fontos, mert a 95. percig 1-1-re állt a mérkőzés, és az ő fejesének köszönhetően tudott nyerni a csapata. Ami azért is nagyon fontos, mert két meccsel a bajnokság vége előtt a címvédő Liverpool csak ötödik a tabellán, és egy esetleg döntetlennel vagy vereséggel leszakadtak volna a már BL-t érő helyen tanyázó Chelsea-től és Leicester Citytől.

A meccs utolsó perceiben, bőven a hosszabbításban szöglethez jutott a Liverpool. A mezőnyjátékosok mellett váratlanul Alisson is megjelent az ellenfél 16-osán, és a szögletből érkező beadásra ő érkezett a legjobb ütemben, és az ötös vonaláról olyan tanári mozdulattal fejelt az ellenfél hálójába, mint a legjobb csatárok.

Alisson később az év elején elhunyt édesapjának ajánlotta a gólt, de egészen addig nem elégedett, amíg a Liverpool nem kerül BL-indulást érő helyre a tabellán. A meccs után azt is elmondta, hogy a szögletnél nem volt rá ember, nem fogta senki, ezért tudott annyira üresen fejelni.

A Premier League 1992-es indulása óta Alisson a hatodik kapus, aki gólt szerzett. Az elsőt a legendés Peter Schmeichel szerezte még 2001-ben, rajta kívül szerzett még gólt kapusként Brad Friedel, Paul Robinson, Tim Howard és Asmir Begovic is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!