A magyar gólkirály megtartotta a labdát, amivel négyet rúgott a Felcsútnak

2021. május 12. – 05:06

A magyar gólkirály megtartotta a labdát, amivel négyet rúgott a Felcsútnak
Hahn János 22 találattal lett a paksi gólrekord részese – Fotó: Paksifc.hu

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégén befejeződött magyar bajnokság negyedik helyén végzett a 76 gólig jutó Paks. Amióta 12 csapatos és 33 fordulós az NB I., ennyi gólt még egyetlen csapat sem ért el. Hahn János 22 találattal vette ki a részét a rekordból, a Puskás Akadémiának négyet, az MTK-nak és a Budafoknak egyaránt hármat lőtt. Az előző szezonban 13 gól már elég volt a gólkirályi címhez, hat éve nem lépte át senki a 20 gólos határt.

Minden év úgy kezdődik, hogy a Paksot a leendő kiesők közé számítják. Az első négy fordulóban idén is nyeretlenek maradtak, utána jött a fordulat. Az MTK elleni 4-0-s győzelem az ötödik fordulóban azért volt fontos, mert akkor irányította először Bognár György edző a csapatot, és elkezdődött a szárnyalás. Bognár a támadó futball híve, és eleve úgy gondolta, hogy Hahn lesz a centere. Az volt a megérzése, ha őt jól kiszolgálják, majd értékesíti a helyzeteket.

A 25 éves Hahn Pakson született, ott is nőtt fel, egy évre hagyta el a várost, amikor 2013-ban átigazolt Felcsútra. Ez nem volt túl jó döntés, az az év kiesett neki, mert abban a szezonban egyszer sem játszott. Így került vissza szülővárosába, ahol a kitérő miatt nem nehezteltek rá.

„Megfizettem a tanulópénzt. Jogos volt, hogy nem játszottam, 18 évesen nem álltam azon a szinten, hogy segíteni tudtam volna az akkor először élvonalbeli csapatnak. Nekem is jobb volt úgy, hogy 2014-ben távozhattam. Csertői Aurél és Tököli Attila örült a paksi visszatérésemnek, azóta itt vagyok. Bognár György érkezésével az aktív letámadás lett a filozófia, egy csatár nem is álmodhat ennél többről.

Hogy épp a felcsútiaknak sikerült négy gólt rúgnom, amiatt nem volt bennem elégtétel, nem volt ellenük plusz motivációm sem. Egyszerűen csak úgy alakult. A meccs labdáját elkértem, hazavittem, ha rá nézek, mosolygósabb leszek”

– mondta a Telexnek a csatár.

Kis segítséggel mind a 22 gólját össze tudná szedni, de nem emel ki kedvencet, csak örül annak, hogy jól tette a dolgát. Úgy érzi, abban fejlődött a legtöbbet, hogy a helyzeteknél ő reagál a leggyorsabban. Pakson nem lett sztár, mert eddig is ismerték, azonban tény, hogy mostanában többen gratulálnak neki.

„Apróságokban lettem jobb, de egy gólhoz sok-sok apróság szükséges. Jobban koncentráltam, mint a védők, hamarabb odaértem, és jó döntéseket is hoztam. Sok gyakorlással fejleszthető ez a képesség, de szerencse is kell hozzá. A cselezésben is gyorsabb lettem, és én lőhettem a büntetőket.” – ez volt sikerének a képlete.

A válogatott kapitánya, Marco Rossi tartotta az ígéretét a múlt heti kerethirdetésnél, és a 30 tagú bő keretbe meghívta a bajnokság legeredményesebb játékosát, vagyis Hahnt, így arra is van esélye, hogy bemutatkozhasson a júniusi két barátságos meccsen (Ciprus és Írország jön az újpesti stadionba), és lehet hogy játszhat az Eb-n is. Nem az teszi ki egyelőre a mindennapjait, hogy azon tanakodik, vajon kinél kell jobbnak lennie a válogatott hétfőn kezdődő összetartásán.

„Mindenkinek vannak elképzelései, ki lesz a 26-os keretben. Mindenki álmodozhat, de nekem a legfontosabb, hogy megmutassam, be tudok illeszkedni abba a rendszerbe, amit a kapitány eltervezett. Nem ismerjük még egymást, de már alig várom a találkozást. Ki tudja, mit hoz még nekem ez az év?”

Hahn Magyarországon nem tudja más csapatban elképzelni magát, csak a Paksban, külföldre persze vágyik, de nincs még konkrét célja, melyik ligába szerződne. Hahn egyébként még iskolás korában egy héten a futballedzések mellett heti több teniszedzésre is járt, az édesapja volt az edzője. Megnyugtatott, nem veszett el benne az új Fucsovics, a futballpályán a csapatjáték miatt jobban érzi magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!