Rekordot döntött az NBA tripladupla-királya, Russell Westbrook

2021. május 11. – 09:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új NBA-csúcsot állított fel a Washington Wizards kosarasa, Russell Westbrook, aki az Atlanta Hawks elleni hétfői meccsen 28 pontot szerzett, 21 gólpasszt osztott ki, és még 13 lepattanót is begyűjtött. A 2008 óta tartó NBA-pályafutása alatt ez már a 182. tripla duplája (három statisztikai mutatóban is két számjegy elérése) volt, amivel megdöntötte Oscar Robertson közel ötvenéves rekordját.

Westbrook ezzel végérvényesen beírta magát a liga történelemkönyvébe, és vitathatatlanul az NBA tripladupla-királya lett. A kimagasló teljesítménye ellenére az Atlanta egy ponttal, 125-124-re megnyerte a meccset. A Wizards irányítója számára csak akkor lehetett volna még tökéletesebb ez az este, ha az utolsó másodperces tripláját nem rontja el, és megnyeri a meccset a csapatának.

Oscar Robertson az 1961–62-es szezon óta vezette ezt a statisztikát az NBA-ben, az utolsó tripla dupláját 1974. március 24-én, egy Milwaukee Bucks – Portland Trail Blazers meccsen hozta össze. Sokan azt hitték, hogy ezt a rekordot nem lehet megdönteni, de a tripla duplákat szezonok óta hajszoló Westbrook rácáfolt erre. Robertson után Magic Johnson (138), Jason Kidd (107) és LeBron James (99) követi Westbrookot ebben a statisztikában, vagyis jó pár évig senki sem fog a közelébe érni ezen a téren.

„Ez egyszerűen egy áldás. Olyan sokat teszel bele a játékba, annyi áldozatot hozol, aztán egyszer csak olyan srácokkal emlegetnek együtt, mint Oscar, Magic és Jason Kidd, ez olyasmi, amiről nem is álmodtam, amikor még gyerek voltam Los Angelesben. Igazán hálás vagyok az ilyen pillanatokért” – mondta Westbrook, aki a Dallas Mavericks elleni első tripla dupláját emelte ki, mint ami a leginkább emlékezetes a számára.

„Őszintén szólva sosem gondoltam erre” – mondta, amikor korábban arról kérdezték, hogy szerinte mikor tudja reálisan utolérni Robertsont. „Én csak kimegyek és játszom, és minden este megpróbálok olyan dolgokat csinálni, amire az emberek azt mondják, hogy nem lehet megcsinálni.”

A 32 éves Westbrook egyáltalán nem foglalkozik a visszavonulás gondolatával, vagyis még jó pár tripla duplát fog összehozni az NBA-ben. Az idei szezonban a Hawks elleni már a 36. volt tőle. Három meccsel az alapszakasz vége előtt a Washington a 10. helyen áll a keleti konferenciában. (ESPN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!