Bajnokként mehet a BL-döntőre a Manchester City

2021. május 11. – 21:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hetedik aranyérmét szerezte a Manchester City az angol labdarúgó-bajnokságban, miután a 36. forduló keddi nyitómeccsén a Manchester United hazai pályán 2-1-re kikapott a Leicester Citytől, és ezzel biztossá vált, hogy már nem tudják beérni a 10 pontos előnyben levő városi riválist.

Az Európa-liga döntőjébe bejutott Manchester United kőkemény sorsolással küzd, vasárnap még az Aston Villa ellen játszottak, a mai, keddi mérkőzésüket pedig csütörtökön máris egy újabb követi a Liverpool ellen, ezért a hazai csapat meglehetősen tartalékos kerettel állt pályára.

A Leicester City már a 10. percben vezetést szerzett Luke Thomas góljával, erre öt perccel később még volt hazai válasz Mason Greenwoodtól, a Leicester 66. percben szerzett gólja (Çağlar Söyüncü) viszont már a végeredményt (1-2) állította be.

A Manchester City, amely négy év alatt harmadszor nyerte meg a Premier League-et, május 29-én a szintén angol Chelsea ellen játssza majd a Bajnokok Ligája döntőjét. A helyszín egyelőre kérdéses, eredetileg Isztambulba kellett volna repülniük, ám azóta portugál és londoni helyszíncsere is felmerült. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!