Angol és brazil futballistákkal akar kijutni a vb-re a kínai válogatott

2021. május 10. – 14:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három brazil és két angol származású játékos is bekerült a kínai futballválogatott keretébe. A május végi, számukra kulcsfontosságú világbajnoki selejtezőkön mindenképp nyerniük kell, ha ki akarnak jutni a 2022-es katari vb-re – írja az AFP.

A világ legnépesebb országa évek óta rengeteget költ a futballja fejlesztésére, egyelőre komolyabb eredmények nélkül. A kínai válogatott csupán 77. a világranglistán, és a vb-selejtezőn sem szerepeltek eddig túl jól. Például 2019-ben 2-1-re kikaptak a szír válogatottól, ami után Marcello Lippi távozott a kapitányi posztról. Így most csak másodikok a szírek mögött a csoportban, ahonnan csak az első helyezett jut tovább a selejtező következő körébe. A járvány kitörése óta a kínai válogatott még nem lépett pályára.

Nico Yennaris és Elkeson a kínai válogatott meccse után 2019. október 10-én – Fotó: STR / AFP
Nico Yennaris és Elkeson a kínai válogatott meccse után 2019. október 10-én – Fotó: STR / AFP

Mivel igazán jó játékosokat eddig nem sikerült kinevelniük, így a világbajnokságra való gyors kijutás érdekében az egyszerűbb utat választották: honosítanak. Li Tie szövetségi kapitány a 26 fős kertbe behívta Elkesont, Fernando Henriquét és Alan Carvalhót, három brazil játékost, akik néhány éve a kínai szuperligában szerepelnek, és gyorsított eljárásban kínai útlevelet kaptak.

Akárcsak az angol Tyias Browning, aki az Everton ificsapatában játszott, mielőtt Kínába igazolt. Ugyanezt az utat járta be Nico Yennaris, az Arsenal volt ifijátékosa. Most mindketten készülhetnek a Guam, Maldív-szigetek, Fülöp-szigetek és Szíria elleni meccsekre. A 2022-es katari vb-n legfeljebb öt ázsiai csapat szerepelhet, nagy meglepetés lenne, ha a kínai válogatott köztük lenne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!