A Nemzeti Sport szerint Gyárfás Tamást kitiltották a nemzetközi úszóversenyekről, de ő csak felfüggesztéséről tud

2021. május 4. – 20:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) Gyárfás Tamást mindaddig eltiltotta FINA-rendezvények látogatásától, amíg büntetőügyében nem születik jogerős bírósági döntés.

A Nemzeti Sport „tudomásukra jutott megbízható információkra” hivatkozva írja azt, hogy Gyárfást eltiltották, egyetlen, a FINA vagy tagszövetségei által rendezett eseményre sem mehet be, így a május 10-én rajtoló budapesti vizes Európa-bajnokságra sem.

Gyárfás egyébként formálisan most is a FINA elnökségének tagja, június végéig szól a mandátuma. Emellett még az Európai Úszószövetség (LEN) tiszteletbeli tagja is, mint az előző ciklus gazdasági vezetője, és ekként a LEN ügyvivői testületének, a Bureau-nak az ülésein is részt vesz. LEN-tisztségviselőként pedig részt vehet az európai szövetség eseményein, így az úszó-Eb-n is.

Gyárfás Tamás a Fővárosi Törvényszéken 2019 novemberébenFotó: Balogh Zoltán/MTI
Gyárfás Tamás a Fővárosi Törvényszéken 2019 novemberébenFotó: Balogh Zoltán/MTI

A Nemzeti Sport megkereste Gyárfást is, aki azt mondta, hogy ugyan a végrehajtó bizottság felfüggesztette tagságát, de a FINA nem tiltotta ki őt a rendezvényeiről, és nem tudja, hogy honnan származhatott ez az információ.

Gyárfást emberölésre való felbujtással vádolják, a gyanú szerint ő ölette meg Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban. A büntetőeljárás már több mint két éve tart ellene.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!