Dárdai a kényszerszünet után: Többet kaptam vissza, mint amit vártam

2021. május 4. – 08:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Április tizedike után ismét pályára lépett a Hertha a német első osztályban, a csapatnak karanténban kellett töltenie az előző heteket, mert két játékos is megfertőződött koronavírussal, valamint Dárdai Pál és segítője is pozitív tesztet produkált. A játékosok egyéni edzésterv szerint készültek, Schwolow kapus például az erkélyén gyakorolt koordinációs mozgásokat, hogy formában maradjon. A kapus az egyik kulcsembere volt a Mainzban elért 1-1-es döntetlennek, mert a magyar válogatott centere, Szalai Ádám egyedül vitte rá a labdát az első félidőben, alányesett, de Schwolow egy reflexmozdulattal oldalra ütötte a labdát.

A német lapok szerint elmaradt egy kiállítás a Mainzból, amikor a brazil Cunhát csúnyán megrúgták. A 82. percben a lengyel Piatek nagy helyzetet hagyott ki, őt bírálták is ezért, mert az üres kaput nem tudta eltalálni közelről, ami csak a koncentráció hiányára vezethető vissza, ebben nem játszhat szerepet a karanténidőszak. A kiesés elleni harcban az ilyen lehetőségek kihagyása nagy luxus. A döntetlennel a Hertha a 17. helyen maradt, 27 pontja van jelenleg, de két meccsel kevesebbet játszott, mint a riválisai.

A játékosok közül a Bz-berlin.de megdicsérte Dárdai Mártont, aki hetedszer volt a kezdőcsapat tagja, az első gól előtt remekül ívelt középre, Tousart pedig a kapuba fejelt. A 19 éves bal lábas, saját nevelésű középső védőnek ez volt az első gólpassza a Bundesligában. A védelem oszlopát, Starkot is méltatták, Cunha színészkedését viszont nehezen emésztették meg, ráadásul már 9 sárga lapot kapott a csatár, miközben gólt csak hetet rúgott. Mentálisan erősnek nevezték a Herthát, ami az edző érdeme.

Dárdai a meccs után a kezdőkörbe gyűjtötte a csapatát – Fotó: Torsten Silz/AFP
Dárdai a meccs után a kezdőkörbe gyűjtötte a csapatát – Fotó: Torsten Silz/AFP

„Erre a játékra építhetünk, többet kaptam vissza, mint amennyit vártam. Jól harcoltunk, nagyszerűen küzdöttünk, a végén nem egy ellenféltől kapott helyzetünk volt, hanem tudatosan teremtettük meg. Nem álmodoznunk kell, mert ez egy megérdemelt pont volt” – értékelt a szakvezető, Dárdai Pál, aki – ahogy a képen is látható – a meccs után a kezdőkörbe gyűjtötte a játékosait, és ott mondott még egy beszédet nekik.

Az edző az első három meccsre, vagyis erre a hétre 4 pontot tervezett, ebből csapata egyet szerzett meg hétfőn. Csütörtökön a Freiburggal találkoznak Berlinben, vasárnap pedig a 30 pontos Bielefeldet fogadják ugyancsak az Olimpiai Stadionban. A Bielefeld az egyik közvetlen rivális a bennmaradásért vívott harcban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!