Elkapta a koronavírust Dárdai Pál

2021. április 15. – 11:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pozitív lett Dárdai Pálnak, a német labdarúgó Bundesligában szereplő Hertha Berlin magyar vezetőedzőjének koronavírustesztje – írja az MTI.

Rajta kívül segítője, Admir Hamzagic és a csatár Dodi Lukebakio is elkapta a vírust – jelentette be csütörtökön a berlini klub. Mindhárman tünetmentesek. Mivel a másik segédedző, Andreas Neuendorf is kontaktszemélynek minősül, és karanténba kényszerült, ezért Arne Friedrich sportigazgató készíti fel a csapatot a Mainz elleni fontos idegenbeli vasárnapi bajnokira.

A Hertha azt írja a csütörtöki közleményében, hogy a Charlottenburg-Wilmersdorfi Egészségügyi Hatósággal való egyeztetés után az összes játékos és az edzői stáb tagjai csütörtöktől kezdve hivatalosan is elrendelt karanténba kerülnek. A játékosok és edzők április 28-ig közös szállásokba költöznek, amit csak az edzések és a mérkőzések idejére hagyhatnak el.

„A higiéniai felelősünkkel folytatott konzultáció után már korábban, a válogatott szünet előtt szigorítottunk a higiéniai intézkedéseken, például napi gyorsteszteket vezettünk be. A mostani esetek miatt kénytelenek vagyunk meghozni ezt az elszigetelő intézkedést. Szigorú korlátozásokkal és napi PCR-tesztekkel a lehető legnagyobb biztonságot fogjuk megteremteni. Mindent megteszünk azért, hogy a következő mérkőzéseken sikeresek legyünk” – mondta Arne Friedrich.

A szezonból még hat mérkőzés van hátra, Dárdainak a Mainz elleni vasárnapi, a Freiburg elleni szerdai, valamint a következő szombati, Schalke elleni mérkőzést is biztosan ki kell hagynia. Ez azért is nagy csapás a kiesés elől menekülő Herthának, mert a bennmaradás nagy valószínűséggel a Mainz és a Schalke elleni eredményeken fog múlni. A 29. forduló előtt a Mainz a 14., és két ponttal szerzett többet, mint a 15. Hertha, és a 16. Bielefeld. A 17. Köln 23 pontos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!