Benzema klasszis megoldása hozta a Real döntetlenjét a BL-elődöntőben

2021. április 27. – 22:54

frissítve

Benzema klasszis megoldása hozta a Real döntetlenjét a BL-elődöntőben
Pulisic elviszi a labdát a Real kapusa mellett, majd utána a kapuba lőtt – Fotó: Javier Soriano/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája kedd esti első elődöntőjében a Chelsea 1-1-es döntetlent ért el a Real Madrid otthonában. Az angolok német edzője, Thomas Tuchel ötödik meccsén sem kapott ki Zinedine Zidane-nal szemben, ez volt a két edző negyedik döntetlenje.

Amióta elbúcsúztatta a Liverpoolt a Real Madrid a Bajnokok Ligájából, három bajnokiján gólt sem kapott, igaz csak egyet nyert meg, mert az Alavessel valamint a Betisszel szemben is csak 0-0-ra végzett. Zinedine Zidane átalakította a csapatát, nem bízott a 4-3-3-as felállásban, három belső védőt küldött fel a pályára, és öt középpályást. Carvajal és Marcelo ezúttal nem a védelemben, hanem a középpálya két szélén játszott – bár utóbbi gyakran sodródott befelé –, nekik kellett az angolok támadásait semlegesíteni, a sajátjaikat pedig támogatni. (Sergio Ramos most sem állhatott csapata rendelkezésére, a jövő héten viszont már ott lehet a védelem tengelyében.)

A Chelsea remek taktikával ejtette ki a másik madridi csapatot, teljesen megfojtotta az Atletico játékát. A Real ellen már az első percben jelezte a vendégcsapat, nem a védekezésre rendezkedik be, mert rögtön jött egy olyan indítás a védők mögé, ami ha egy kicsit rövidebb, nagy helyzet lehetett volna belőle, Werner viszont így nem tudta átvenni. A tizedik percben Mount lövésébe beleért a visszafutó Luka Modric, a magasra felperdülő labdát Christian Pulisic visszafejelte, Timo Werner azonban öt méterről, középről nem tudta elrúgni a labdát Thibault Courtois kapus mellett, aki lábbal védett.

Négy perccel később előnybe került a Chelsea: Pulisic kapott egy jó indítást ismét a bizonytalanul mozgó védők mögé, nem volt lesen, ügyesen elvitte a labdát a kivetődő belga kapus mellett, és ugyan a védők visszazártak, az amerikai szélső megtalálta a rést köztük, és Raphael Varane még ugyan beleért a labdába, blokkolni már nem tudott.

A 23. percben válaszul Karim Benzema 20 méterről ballal tüzelt, a kapufa külső részét érintette a labdája. A 29. percben egy szöglet után egyenlített a Real: a sarokból nem rúgták be rögtön a labdát, hanem végül Marcelo ívelte be, Varane magasabbra ugrott, mint Azpilicueta, ezért vissza tudta fejelni a labdát. Militao két védő szorításában még csúsztatott rajta, az ötösön álló Benzema megigazította, és félfordulatból hét méterről, középről azonnal a léc alá bombázott egy gyors mozdulattal. Szép találat volt, és a francia center ismét jelezte, hogy kulcsszereplője a Real eredményességének.

A második félidő elején már nem zuhogott az eső, de az erős lapos passzoknál gondot jelentett a talaj. Az viszont még nagyobb gondot jelentett, hogy egyik csapaton sem lehetett észlelni az elsöprő akaratot, hogy változtasson az eredményen, mintha eldöntötték volna a szünetben, hogy a jövő heti visszavágóra bízzák a döntést. A 65. perctől az eső ismét szakadt, a Chelsea két gyors és sok veszélyt okozó játékosa (Pulisic és Werner) helyett Ziyech és Havertz állt, akik sebessége szintén irigylésre méltó, ők viszont már nem tudták annyiszor zavarba hozni az ellenfelet, mint Pulisicék.

A második félidőben a játék teljesen ellaposodott, igazán komoly helyzet sem alakult ki a 88. percig, akkor Varane fejese nagyon veszélyes volt, de Chilwellről szögletre pattant. A visszavágót így a Real hátrányosabb helyzetből kezdi, mindenképpen gólt kell rúgnia, ha ott akar lenni az idei sorozat isztambuli döntőjében.

  • Real Madrid – Chelsea 1-1, szerdán: PSG – Manchester City
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!