Ritkán látható hiba segített Guardiolának a BL-ben, a Real Madrid is a négy között

2021. április 14. – 22:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája szerdai negyeddöntőiben a Real Madrid először játszott gól nélküli meccset a Liverpoollal, és a továbbjutását jelentette. A Dortmund ráijesztett a Manchester City-re, de a hajrá izgalommentes lett, 2-1-re nyertek az angolok. Az elődöntő párosítása: City-PSG, Real-Chelsea.

A szombati El Clasicón győztes Real Madrid a Bajnokok Ligájában is sikert könyvelhetett el. A spanyolok a Liverpool vendégei voltak, a védelemben nem játszhatott Sergio Ramos és Raphael Varane sem, a védelem jobb oldalára kényszerből Valverde került. A szokatlan összetételű, tartalékos védelem (Valverde-Militao-Nacho-Mendy) komoly támogatást kapott nemcsak a középpályásoktól, de Asensio és Vinicius is rendszerint visszaléptek, hogy szűkítsék a területet.

Az angolok nagy lendülettel kezdtek, Szalah már a második percben tiszta helyzetbe került, de Courtois lábbal védett. Milner 18 méteres lövésénél már nyújtóznia is kellett a kapusnak, és kiütötte a léc alól a labdát. A Liverpool sokkal taktikusabban kezdte ezt a meccset, mint az elsőt, az egy hete remek hosszú labdákat osztogató Kroost kikapcsolták a játékból, és Modric sem sok levegőhöz jutott, így nem volt egyiküknek sem ereje a játék szervezésére. A Liverpoolnál többet volt a labda, de a fontos pillanatokban rendre becsúszott egy hiba, vagy Manénak hosszú lett egy beívelés.

Eközben a Real sem tétlenkedett, és Benzema a semmiből került helyzetbe – szép csel csinált előtte –, de a lövése a kapufa tövéről kifelé pattant a 20. percben. Ez a lövés óvatosságra intette a Poolt, mert ha egy gólt is kapnak, néggyel kellene felelniük rá a továbbjutásért.

A második félidő ismét Courtois bravúrjával kezdődött, Firmino az ötös sarkáról tűzte kapura a labdát, de nem jutott át a kapuson. A 68. percben Szalah elé került a labda a 10 méterre a kaputól, kereste a legjobb lövőhelyzetet, de ahogy szűkült a terület, beleléptek a próbálkozásába. Egy perc sem telt el, amikor Militao Firmino lövésénél is a legjobb helyen állt, és belelépett. Jota nagy erejű lövése az oldalhálóban kötött ki.

Ezt a nyomást túlélte a fegyelmezetten és szervezetten védekező Real, a folytatásban pedig a kontráik egyre többször jutottak el a kapuig. A 81. percben Benzema 6 méteres fejese jelentett veszélyt, de önmaga elé fejelte le a labdát, így ezen a meccsen nem talált be. Ahogy a Pool sem, és a két csapat először játszott 0-0-t.

Egy buta hiba indította be a Cityt

A másik negyeddöntőben a City 2-1-es előnyben érkezett Dortmundba, az első meccs utolsó percéig kellett a győztes gólig várni. A németek a 15. percben megszerezték a vezetést, Haaland kapott egy hosszú indítást, visszatette, Bellingham pedig a tizenhatos vonaláról a bal felsőbe csavarta a labdát, a vetődő Ederson csak beleérni tudott, kiütni nem.

A City ezzel máris kiesésre állt, ennek megfelelően rákapcsolt, de Bruyne miután labdát szerzett a tizenhatos előterében, azonnal lőtt, és a felső kapufa mentett. Mahrez előtt is adódott egy lehetőség, miután Foden befutott egy hosszúnak látszó indítást, és középre adott. Mahrez kísérleténél egy védő blokkolt, Zincsenko közeli fejesénél pedig Hitz kapus a legjobb helyen állt, és lekapta a nem túl erős, de éppen a léc alá tartó labdát.

A második félidő elején City-fölényt láttunk, az 52. percben az első meccsen is bizonytalankodó Emre Can ritkán látható hibát követett el. Egy szélről belőtt labdát úgy fejelt ki a rutinos német játékos, hogy a keze is mozdult a labda felé, és meg is érintette.

A játékvezető azonnal megítélte a büntetőt, a visszajátszás pedig csak megerősítette, hogy jól látta a történteket. Rijad Mahrez először állt ebben a szezonban egy tizenegyes mögé, és tökéletesen rúgta ballal a bal felsőbe, Hitz ugyan jó irányba indult, de nem érte el a labdát. Pár perc múlva újra a kapufán csattant a labda, Foden szögletét megcsúsztatta a rövid saroknál Rodri, a felperdülő labda magasról esett rá a lécre. Dahoud erre válaszolt egy helyzettel, jó csel után lőhetett 10 méterről, de belevetődtek.

A 75. percben Foden belőtte az angolok második gólját, ami nyilvánvalóvá tette, hogy hármat kellene a hazai csapatnak lőnie negyedóra alatt, de ebből egy sem jött össze. A City elővehette a hajrában kedvenc játékát, kedvükre adogathattak, simán továbbléptek. Guardiola a Barcelona és a Bayern München után a City-vel is bejutott Európa négy legjobb csapata közé. A másik arab tőkével megerősített klub, a PSG vár rájuk.

  • Liverpool – Real Madrid 0-0, összesítésben: 1-3
  • Dortmund – Manchester City 1-2, összesítésben: 2-4
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!