A koronavírus-járvány miatt nem rendez idén tenisztornát Magyarország

2021. április 22. – 11:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A Magyar Tenisz Szövetség elnöksége megvizsgálta és megtárgyalta a Billie Jean King-kupa (korábbi nevén FED-kupa) verseny rendezéséről szóló megállapodás teljesíthetőségét. Az MTSZ vezetése úgy véli, hogy a COVID-19 újabb és újabb mutációinak megjelenésére és azoknak az emberi életet veszélyeztető hatására tekintettel nemzetközi teniszverseny az emberi egészség és élet megóvásának biztosításával nem rendezhető meg” – jelent meg a közlemény a szövetség hivatalos honlapján.

2019. június 27-én jelentette be Fürjes Balázs kormánybiztos, hogy Budapest megszerezte a Fed-kupa 16 résztvevős döntőjének rendezési jogát. A kormány négy évre 20 milliárd forintot sem sajnált az esemény idehozatalára. Amikor a torna rendezési jogát megszerezték 2022-ig, még a fideszes parlamenti képviselő, Szűcs Lajos volt a szövetség elnöke, és ugyan egyik botrány a másikat érte, a Fed-kupát még támogatta a kormány. (A szövetség 4 milliárd forintnál is nagyobb hiányt hozott össze.)

Tavaly augusztus 31-én már az új elnök, Lázár János azt nyilatkozta az Eurosportnak, ha most kellene a Fed-kupáról dönteni, semmiféleképpen nem javasolta volna az illetékeseknek.

A koronavírus-járvány miatt 2020 áprilisában az eseményt nem lehetett megrendezni, idén áprilisban sem. A nemzetközi szövetség (ITF) egyelőre bizonytalan időre halasztotta el, de mint az MTSZ állásfoglalásából kiderül, az év hátralévő részében sem látnak garanciát a magyarországi rendezésre. A Papp László Sportcsarnok lett volna a helyszín, de 2022-től már a 20 ezer néző befogadására is alkalmas népligeti szupercsarnok.

Az MTSZ azt is tudatta:

szükséges megvizsgálni, hogy a magyar adófizetők pénzéből finanszírozott verseny ügye megnyugtatóan és a legkisebb vesztességekkel zárulhasson le. Ezért mihamarabb egyeztet a két szerződéses partnerrel, a Nemzeti Sportügynökséggel (NSÜ) és a Nemzetközi Tenisz Szövetséggel (ITF).

A hírrel kapcsolatban érdekesség, hogy a dzsúdó-világbajnokságot megrendezi Budapest június 3-tól ugyanott, ahol a tenisz lett volna, a Papp László Sportarénában. A labdarúgó-Európa-bajnokságra Magyarország vállalt egyedül telt házat. Az első budapesti meccs a Puskás Arénában június 15-én lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!