Rossi: Szoboszlai ott lesz az Eb-n, ha keveset játszik is addig

2021. április 22. – 08:06

frissítve

Rossi: Szoboszlai ott lesz az Eb-n, ha keveset játszik is addig
Szoboszlai Dominik, miután 2020. novemberben belőtte a győztes gólt Izlandnak, a vb-selejtezőkről hiányzott – Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ötven nappal a labdarúgó Európa-bajnokság előtt, Marco Rossi interjút adott a Nemzeti Sportnak, amiben elmondta, jelenleg az egészség, a koronavírus legyőzése mindennél előbbre való. De sokat jelent majd a válogatottnak, ha a két hazai csoportmérkőzésünket, előbb az Eb-címvédő portugálok (június 15., 18 óra) majd a világbajnok franciák (június 19., 15 óra) ellen több tízezer drukker előtt játszhatjuk a Puskás Arénában. Amikor még a szurkolók a csapat mellett lehettek, rengeteget segítettek nekik. Hozzátette, ha ki is kapunk, fontos, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályáról.

Hogy kik lesznek a csapatban, az majd június elsején derül ki, akkor kell leadni az Európa-bajnokság 23 résztvevőjét. Szoboszlai Dominik, miután tavaly átigazolt, lassan gyógyuló sérüléssel bajlódik, ezért nem léphetett pályára eddig a Bundesliga második helyén álló Lipcsében. Rossi abban bízik, hogy az utolsó fordulókban már ott lesz a pályán.

„Kivételt teszek, Dominikot akkor is meghívom, ha csak két-három mérkőzésen játszik a tavasszal. A felkészülésen lesz ideje az esetleges lemaradás behozására – természetesen vigyázunk rá” – mondta a sportlapnak Rossi. A Dunaszerdahely középpályása, Kalmár Zsolt sérülés miatt biztosan hiányozni fog, a kapitány szerint már 80 százalékban a keret összeállt.

A Bundesliga 30. fordulónál tart – Szalai Ádám győztes gólt lőtt a Mainzban –, még négy kör van hátra, a hétvégén jó lenne, ha a Stuttgart ellen már legalább a keretben ott lenne a 20 éves Szoboszlai Dominik, aki Izland ellen a legfontosabb, a kijutást érő gólt belőtte tavaly novemberben, a 92. percben.

A válogatott felkészülése május 17-én kezdődik Telkiben, egy hét múlva Ausztriába mennek, június negyedikén Ciprus jön felkészülési meccsre, négy nap múlva Írország lesz az ellenfél szintén Budapesten.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!