Dárdai legnehezebb küldetése még tovább bonyolódott

2021. április 22. – 14:46

frissítve

Dárdai legnehezebb küldetése még tovább bonyolódott
Dárdai Pál elkapta a koronavírust, de május harmadikán már irányíthatja a csapatát – Fotó: Andreas Gora/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt csütörtökön lett pozitív Dárdai Pál koronavírustesztje, egy másik edző is elkapta a vírust, a csapatból is ketten lettek pozitívak, ezért karanténba került a teljes csapat. Korábban a kapus, Rune Jarstein küzdött a betegséggel, belázasodott, kórházba is került.

A német szövetség csütörtökön nyilvánosságra hozta, milyen terhelés vár a Herthára a bajnokság hátralévő részében. A szövetség azt is kikötötte, hogy május 12-től valamennyi csapatnak karanténba kell vonulnia, hogy zavartalanul fejezhessék be a szezont. A kiesés ellen harcoló Hertha a 16. helyen áll 26 ponttal, vagyis osztályozóra kényszerülne. A már kieső helyen álló Köln is ugyanennyit gyűjtött, csak két meccsel többet játszott.

A menetrend:

  • Május 3., hétfő: Mainz – Hertha
  • Május 6., csütörtök: Hertha – Freiburg
  • Május 9., vasárnap: Hertha – Bielefeld
  • Május 12., szerda: Schalke – Hertha
  • Május 15., szombat: Hertha – Köln
  • Május 22., szombat: Hoffenheim – Hertha

Az utolsó helyezett Schalke már kiesett, a Köln ellenben most verte a Lipcsét 2-1-re, és még így is a berliniek mögött van. A 30 pontos Bielefeld pedig közvetlenül a Hertha előtt helyezkedik, vagyis azt mondhatjuk, hogy a csapat sorsa a saját kezében van, de ilyen meccskoncentráció nem jellemző a bajnokság vége felé. Nemcsak fizikailag, mentálisan is nagy tehertétel vár Dárdai csapatára. Elsőre úgy látszik, három győzelemmel tudná a csapat osztályozó nélkül meghosszabbítani élvonalbeli tagságát. Az utolsó két fordulóban már valamennyi csapat egyszerre lép pályára a megszokott 15.30-as kezdéssel.

Tavaly júniusban az első hullám után a Dynamo Dresdennek volt egy kemény sorozata, 21 nap alatt 8 meccset játszottak, de végül nem tudtak bentmaradni a másodosztályban. Dárdai január 25-én vette át a csapat irányítását, 9 pontot szerzett 10 meccsen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!