A szezon végén távozik a Bayern München vezetőedzője

2021. április 17. – 19:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy néz ki annyira elmérgesedett a viszony Hansi Flick vezetőedző és Hasan Salihamidzic sportigazgató és egykori játékos között, hogy előbbi a szezon végeztével a szerződése felbontását fogja kérni, írja a Mirror. Flick a Wolfsburg elleni 3-2-es győzelem után nyilatkozta azt a sajtónak, hogy a szezon végén távozik.

Flick bejelentése még azután is meglepő, hogy régóta tudni lehet, komoly nézeteltéréseik vannak Salihamidziccsel a klub játékospolitikája miatt. A vezetőedző abszolút újoncként hiába triplázott az első évében (megnyerte a BL-t, a Bundesligát és a Német Kupát is), nyáron nem sikerült rendesen megerősíteni a csapatot. A hírek szerint különösen Thiago Alcantara elengedése fájt Flicknek, akit mindössze 20 (plusz 5) millió fontért kellett elengedni a Liverpoolhoz, mivel egy év múlva lejárt volna a szerződése. Azt is fájlalta Flick, hogy a lassan 33 éves Robert Lewandowski mögé nem sikerült még egy rendes csatárt igazolni. Arról nem is beszélve, hogy a csapatában kulcsembernek számító David Alaba valószínűleg ingyen távozhat idén a klubtól, ahogy Jerome Boateng is, akivel ezt a vezetőség a PSG elleni BL-negyeddöntő első meccse előtt közölte.

A Bayern hiába vezeti 7 ponttal a bajnokságot, nemrég kiestek a Bajnokok ligájából a PSG ellen.

Flick az újságíróknak azt is elmondta, hogy terveit már közölte a csapattal és a klub vezetőségével is. A Mirror szerint valószínű, hogy Flick a német válogatott vezetését veheti át Joachim Löw után, akinek egy évtizeden át volt a jobb keze. Ennek ellenére Flick tagadja, hogy a döntését ez befolyásolta volna.

Azt viszont elmondta, hogy egyértelműen jobb csapatuk volt az előző szezonban, mint most, és ezt szerinte mindenki tudja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!