Felbosszantották a Bayern edzőjét a PSG elleni vereség után

2021. április 8. – 09:39

Felbosszantották a Bayern edzőjét a PSG elleni vereség után
Hansi Flicket kihozták a sodrából a meccs után – Fotó: Marcel Engelbrecht/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába vette 31-szer célba a Bayern München a vendég PSG kapuját, 3-2-re elveszítette a Bajnokok Ligája negyeddöntőjét. A párizsiak 4-szer találták el a kaput, ebből három gól született, az első találat előtt Manuel Neuer lábai között csúszott be a labda. Ha a Bayern veszített hazai pályán, a visszavágón még sohasem jutott tovább, ezt a rossz sorozatot kellene megszakítania a klubnak Párizsban kedden.

A vereség után sohasem könnyű nyilatkozni egy edzőnek, most még inkább kihozták a sodrából Hansi Flicket, aki először maradt alul a BL-ben. 2019 novemberi kinevezése óta volt egy emlékezetes győzelmei szériája is.

Az egyik kényes téma az volt, hogy Jerome Boateng távozásának bejelentését meglehetősen rosszul időzítették. Nyílt titok volt, hogy a védővel nem hosszabbítanak szerződést, de mindez a meccs előtt két nappal derült ki. Flick, mintha a nyelvébe harapott volna, úgy kommentálta ezt a döntést, hiszen nem ő hozta nyilvánosságra, hanem Haszan Szalihamidzsics sportigazgató. Nem válaszol a kérdésre, nem kell mindenre válaszolnia, hajtogatta.

A másik slágertéma jelenleg Németországban, ki lesz a nyári Európa-bajnokság után távozó Joachim Löw utóda. Flicket az egyik esélyesnek gondolják – a szurkolók szeretnék is, ha ő lenne a nemzeti csapat kapitánya –, noha 2023-ig szerződés köti a Bayernhez, amelyikkel tavaly mind az öt trófeát elhódította.

„Mindig ugyanazok a kérdések, amikre én mindig csak ugyanazt tudom válaszolni, és én már mindent elmondtam. Engem nem foglalkoztat most a válogatott, a Bayernnel szeretnénk sikeresen futballozni”

– fakadt ki a jövőjével kapcsolatos találgatásokra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!