A Szeged a címvédő ellen esett ki a kézilabda Bajnokok Ligájából

2021. április 7. – 21:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mol-Pick Szeged kettős vereséggel búcsúzott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájától, miután a nyolcaddöntő szerdai visszavágóján 33-28-ra kikapott a címvédő német THW Kiel otthonában. A párharc első mérkőzését egy héttel ezelőtt szintén 33-28-ra nyerte meg a Kiel – írja az MTI.

A visszavágó kiegyenlítetten indult, 14 perc után alakult ki először háromgólos különbség a Kiel javára (8-5). Időkérés után a Szeged jól jött ki kettős emberhátrányából, és egy gólra zárkózott (8-7), ám az első félidő kétharmadára visszaállt a háromgólos különbség (11-8) a sok apró szegedi hiba miatt. A csapatok főként a stabil védekezésre fókuszáltak az első félidőben, a Szeged négy perccel a szünet előtt egyenlített (13-13), a félidő vége előtt azonban újra három góllal elhúzott a Kiel. A szünetig a Kiel norvég irányítója, Sander Sagosen hétszer volt eredményes.

Dean Bombac, a Szeged, valamint Pavel Horak és Patrick Wiencek, a Kiel játékosai 2021. április 7-én, Kielben -Fotó: Focke Strangmann / MTI / EPA
Dean Bombac, a Szeged, valamint Pavel Horak és Patrick Wiencek, a Kiel játékosai 2021. április 7-én, Kielben -Fotó: Focke Strangmann / MTI / EPA

A fordulást követően 3-0-s rohammal kezdett a Kiel (21-15), ezzel pedig a párharc mellett a találkozót is eldöntötte, három gólnál közelebb nem engedte a Szegedet. A meccs legeredményesebbje Sagosen volt, aki 15 kísérletből kilencszer volt eredményes. Szegedi részről a szerb jobbszélső, Bogdan Radivojevic hét gólt dobott kilenc lövésből. A kapusok közül a Kielben Niklas Landin tíz védést mutatott be, a túloldalon Mirko Alilovic hat, Mikler Roland négy alkalommal hárított.

Jonas Källman megszerezte 325. gólját a Szeged színeiben a BL-ben, ezzel a svéd balszélső megdöntötte Balogh Zsolt klubrekordját.

A két csapat tizedik egymás elleni BL-meccsén három szegedi siker mellett hetedszer győzött a THW Kiel.

A Bajnokok Ligája további eseményei:

  • A nyolcaddöntő másik német résztvevője, a Flensburg-Handewitt játék nélkül jutott tovább, ugyanis Leimeter Csaba csapata, a horvát PPD Zagreb koronavírusos esetek miatt nem tudott kiállni a párharcra.
  • A válogatott kapus Székely Márton portugál csapata, az FC Porto idegenben szerzett kevesebb gólja miatt búcsúzott a dán Aalborg HB ellen.

Eredmény, nyolcaddöntő, visszavágó:

  • THW Kiel (német)–MOL-Pick Szeged 33-28 (18-15)

    lövések/gólok: 55/33, illetve 49/28
    gólok hétméteresből: 4/3, illetve 5/3
    kiállítások: 8, illetve 8 perc
    Továbbjutott: a THW Kiel, kettős győzelemmel, 66-56-os összesítéssel.

csütörtökön játsszák:

  • Telekom Veszprém–Vardar Szkopje (északmacedón) 18.45 (az első mérkőzésen: 41-27)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!