Panaszt tettek a románok a magyarok elleni Eb-meccs miatt, állítólag lecigányozták őket

2021. március 29. – 16:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Parázs meccset játszott egymással a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon a román és a magyar futballválogatott szombaton. Hiába vezetett sokáig az emberhátrányban játszó magyar csapat, a románok végül megfordították a meccset, és 2-1-re nyertek.

A románok csapatkapitánya, Marius Marin a meccs után arról posztolt Instagram-oldalán, hogy magyar focisták lecigányozták őket:

„Ezek a cigányok, ahogy ti kiáltottátok nekünk a pályán, megvertek benneteket 2–1-re. Hajrá, Románia!” – írta.

A bejegyzés nem sokáig volt elérhető, a játékos törölte azt. Úgy tűnik azonban, hogy ezzel még nincs vége a történetnek, a Gazeta Sporturilor bukaresti napilap kérdésére ugyanis a román szövetség elismerte, hogy panaszt tett az UEFA-nál a meccsen történtek miatt, de további részleteket nem közöltek. Sajtóértesülések szerint nemcsak a pályán, hanem az öltöző környékén is történt egy hasonló incidens, mint amiről Marin beszélt, és az is szerepel a románok panaszában. Mihai Stoichita, a román szövetség technikai igazgatója a játékvezető munkájával sem volt megelégedve. A Digisportnak rosszindulatúnak és ellenségesnek nevezte a bíráskodást, szerinte a bíró engedte a túlzott agresszivitást és a magyarok megfélemlítő játékát.

A Nemzeti Sport információi szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség eddig nem kapott semmilyen hivatalos értesítést az ügyben. Korábbi válaszukban azt írták, hogy a meccsen történt egyéb eseményekkel a lefújás után nem érdemes tovább foglalkozni. „Hozzá kell tenni, hogy a közösségimédia-oldalakról nagyszámú sportszerűtlen, érzelmektől átitatott kommentet kellett törölni a mérkőzést követően, ebből a szempontból kiemelkedő a játékosok és sportszakemberek felelőssége.”

A románok elleni vereséggel eldőlt, hogy a magyar válogatott nem jut tovább csoportjából, Gera Zoltán csapata szerdán a németektől kapott ki 3-0-ra. A magyarok kedden a hollandok ellen fejezik be Eb-szereplésüket Székesfehérváron.

(via Nemzeti Sport)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!