Második meccsét is elvesztette, kiesett az U21-es futball-Európa-bajnokságról a magyar válogatott

2021. március 27. – 20:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott több mint egy félidőt emberhátrányban futballozva 2-1-re kikapott a románoktól az U21-es Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, írja az MTI.

Gera Zoltán csapata, amely szerdán a németektől szenvedett 3-0-s vereséget, két mérkőzés után nulla ponttal áll, így biztosan búcsúzik a kontinenstornától.

A Bozsik Arénában rendezett találkozón Szőke Adriánt a 42. percben állította ki a bíró, Csonka András ennek ellenére az 56. percben megszerezte a vezetést, viszont az egyre nagyobb fölényben játszó románok előbb egyenlítettek, majd a hajrában fordítottak is.

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyarok kedden a hollandok ellen fejezik be a szereplésüket Székesfehérváron.

U21-es Eb, A csoport, 2. forduló:
Románia–Magyarország 2-1 (0-0)

Bozsik Aréna, zárt kapus, v.: Visser (belga)

  • gólszerzők: Matan (70.), Pascanu (87.), illetve Csonka (56.)
  • piros lap: Szőke (42.)
  • sárga lap: Ciobotariu (5.), Morutan (6.), Pascanu (58.), Marin (64.), Ganea (81.), illetve Szőke (6., 42.), Kiss (13.), Mocsi (23.), Csonka (45.), Deutsch (52.)

„Nagyon tüzes meccs volt. Tíz emberrel egy teljes második félidőt végigjátszani nagyon nehéz, de mégis megszereztük a vezetést. Aztán az utolsó pillanatokban szögletből egy elkerülhető gólt kaptunk. Nehéz most szavakat találnom, küzdöttünk emberhátrányban is, és ha nincs a kiállítás, akkor egészen más eredmény született volna. De nincs olyan, hogy ha... Ebből is tanulni kell” – mondta a mérkőzés után Gera, aki az eredményt sajnálja, de büszke a csapatára.

A felnőtt válogatott csütörtökön 3-3-as döntetlent játszott Lengyelország ellen a 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatának első meccsén. Következő ellenfelünk vasárnap San Marino, szerdán pedig Andorra lesz idegenben. Annyi már most biztos, hogy ezeken a meccseken nem Gulácsi Péter áll majd a magyar kapuban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!