Megvan a kötelező győzelem San Marinóban, a kényelmes játék is három gólt hozott

2021. március 28. – 22:36

frissítve

Megvan a kötelező győzelem San Marinóban, a kényelmes játék is három gólt hozott
Szalai Ádám tizenegyese a legjobb helyre ment – Fotó: Jennifer Lorenzini/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar futballválogatott második világbajnoki selejtezőjét San Marinóban játszotta, amelyik az egyik legkellemesebb ellenfél Európában. A nagy gólarányú győzelem elmaradt, de a 3-0-s siker miatt nem kell szégyenkezni.

A lengyelek elleni csütörtöki 3-3-as döntetlen után Marco Rossi hét helyen változtatott a kezdőcsapaton. Gulácsi Péter visszament Lipcsébe, a csapatához, Fiola Attila a piros lapja után eltiltását töltötte. A kapuba így Dibusz Dénes került, a védelembe pedig Botka Endre. A középpályán sort cseréltünk, hiszen szóhoz jutott Loic Nego, Gazdag Dániel és Cseri Tamás is.

Nem kellett sokáig várni az első gólra, a 12. percben Sallai Roland tört be a tizenhatoson belülre, megakasztották, vitathatatlan büntető volt, a csapatkapitány Szalai Ádám nagyon higgadtan gurította a bal alsó sarokba a labdát. A magyar csapat 2014-ben kapott legutóbb büntetőt, amikor még Pintér Attila volt a kapitány.

7 perc sem telt el, amikor jött az újabb tizenegyes. Előtte Sallai Roland 18 méterről lőhetett szabadrúgást, Fabbri kézzel ért a feje felett repülő labdába, a játékvezető azonnal a tizenegyes pontra mutatott. Ezúttal Sallai vállalta a rúgást, a jobb alsót vette célba, de Benedettini egy gyors vetődéssel szögletre ütötte a labdát.

Sallai nem helyezte a legjobban a labdát, Benedettini kiütötte – Fotó: Fotó: Jennifer Lorenzini/Reuters
Sallai nem helyezte a legjobban a labdát, Benedettini kiütötte – Fotó: Fotó: Jennifer Lorenzini/Reuters

A 26. percben Szalai Ádám kis híján megszerezte a második gólját, miután Cseri nyeste be a labdát a bal oldalról, a Mainz csatára emelkedett a legmagasabbra, négy méterről bólintott, de 20 centivel mellé ment a labdája. Sallainak volt még egy viszonylag veszélyes lövése, az első félidő végén pedig három magyar szöglet, de az eredmény változatlan maradt.

A fordulás után sem vált mozgalmassá a meccs, Rossi próbálta cserékkel felrázni a csapatát, behozta Kalmár Zsoltot és Kleinheisler Lászlót is, mindkét játékosnak volt is egy komolyabb lövése. Az átlövésekről a többiek, mintha megfeledkeztek volna addig, ezért túl sok veszélyt nem jelentettünk a kapura. A 71. percben aztán a jobb oldalon felfutó Botka beadására remekül érkezett Sallai, aki egy ívelt fejessel juttatta a kapuba bal oldalába a labdát.

A 83. percben újra Botka futott el a szélen, pontosan centerezett, Kalmár fejesét hatalmas bravúrral mentette egy védő a gólvonalról, a kipattanót Sallai a léc alá küldte volna, de a kapus óriási vetődéssel mentett. A 88. percben megkapta harmadik büntetőjét Magyarország, Nikolics keményen lőtte a léc alá középre. Többen is vállalni akarták, de a csereként beállt fehérvári csatár nem engedte ki a kezéből a lehetőséget.

Szerda este Andorrában játszunk, műfüvön, ott ennél jobb teljesítményre, nagyobb lendületre, több improvizációra lesz szükség. Willi Orbán és Sallai Roland akkor nem léphet pályára, mert vissza kell menniük német klubjaikhoz.

  • A csoport másik meccsein: Albánia – Anglia 0-2 (Kane és Mount talált be), Lengyelország – Andorra 3-0 (Lewandowski 2, Swiderski)
  • A csoport állása: 1. Anglia 6 pont, 2. Magyarország és Lengyelország 4, 4. Albánia 3, 5. Andorra 0, San Marino 0.

Marco Rossi kapitány így értékelte az M4 Sportnak a találkozót: „Egy kicsi nyugalom hiányzott az első félidőben a fontos helyzetekben. Elfogadható eredmény, semmi különleges, a kötelező győzelem nem jön össze koncentráció nélkül, az elsőtől az utolsóig figyelni kell. Folytatni kell az utunkat, és a mentalitásunkat fejleszteni. Andorrában óvatosnak kell lenni, mert kis pályán egy agresszív ellenfél vár ránk.”

A spanyolok az utolsó percben nyertek Grúziában 2-1-re – 15 ezer nézőt erre a meccsre beengedtek –, Dani Olmo lövése hozta a sikert és a pontokat. A svédek Koszovóban nyertek 2-0-ra, Ibrahimovic találatára nem volt szükség. A válogatottba visszatérő svéd csatár kezdő volt, a 67. percben cserélték le. Az olaszok Szófiában nyertek 2-0-ra, a németek Gnabry találatával a 17. percben már előnybe kerültek Bukarestben, ez maradt a végeredmény is. A franciák 2-0-ra nyertek Kazahsztánban, Mbappé büntetőt hibázott. Az ukránok nem tudták legyőzni a finneket (1-1), a ferencvárosi Zubkov ott volt a csapatban. Ausztria hátrányba került Feröerrel szemben, de 3-1-re fordított.

A Svájc-Litvánia mérkőzés később kezdődött, mert nem volt megfelelő a kapu mérete, magasabb volt a kelleténél, kicserélték. Shaqiri góljával a svájciak 1-0-ra nyertek, és továbbra is hibátlanok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!