Bombameglepetés a vb-selejtezőkön: Luxemburg idegenben verte Írországot

2021. március 27. – 23:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A jövő évi, katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozata szombati játéknapjának legnagyobb meglepetését Luxemburg válogatottja okozta: 1-0-ra nyertek Írországban, írja az MTI. Az egyetlen gólt Rodrigues szerezte a 85. percben.

A FIFA legfrissebb világranglistáján Luxemburg a 98., Írország a 42. helyen áll.

Fotó: Reuters/Clodagh Kilcoyne
Fotó: Reuters/Clodagh Kilcoyne

Luxemburg válogatottja már nem tartozik a lesajnált csapatok közé, az elmúlt években többször felhívták magukra a figyelmet. A 2013-as vb-selejtezősorozatban 3-2-re megverték Észak-Írországot, 2017-ben Belaruszt győzték le 1-0-ra, és ugyanebben az évben 0-0-s döntetlent játszottak Franciaországgal.

Tavaly a Nemzetek Ligája C csoportjában 10 ponttal a második helyen végeztek, megelőzve többek között Azerbajdzsánt és Ciprust. Legértékesebb játékosuk a Mainz csapatában futballozó Leandro Barreiro, aki a Transfermarkt.com adatai szerint 7,5 millió eurót ér.

Az Európa-bajnoki címvédő portugál válogatott két góllal vezetett már a félidőben, de végül be kellett érnie az egy ponttal Szerbiában. Ahogyan a világbajnoki bronzérmes belgáknak is Prágában a csehek ellen, ott 1-1 lett a végeredmény.

A csoport állása:

  • 1. Szerbia 4 pont/2 mérkőzés (5-4)
  • 2. Portugália 4/2 (3-2)
  • 3. Luxemburg 3/1
  • 4. Azerbajdzsán 0/1 (0-1)
  • 5. Írország 0/2 (2-4)

A magyar válogatott csütörtökön 3-3-as döntetlent játszott Lengyelország ellen. Következő ellenfelünk vasárnap San Marino, szerdán pedig Andorra lesz idegenben. Annyi már most biztos, hogy ezeken a meccseken nem Gulácsi Péter áll majd a magyar kapuban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!