Szalai: Két ilyen gól után meginogsz, mint egy bokszoló

2021. március 25. – 23:15

frissítve

Szalai: Két ilyen gól után meginogsz, mint egy bokszoló
Szalai 2019. november után lőtt ismét gólt – Fotó: Huszti István/Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagyon elfáradtam, próbáljuk a helyén kezelni ezt a mecset. Ha azt mondják az elején, hogy 3-3 lesz a lengyelek ellen, akkor pozitívan értékelem. Ha azt mondják, hogy 2-0-s előnyből egy perc alatt 2-2 lesz, nyilván kritikusan értékeltem volna. Ez a selejtező eleji forma, de egy kicsit több volt ebben a meccsben”

mondta a meccs után Szalai Ádám, aki 2019 novembere után szerzett gólt ismét a válogatottban, egyben a Puskás Arénában, akkor Uruguay volt az ellenfél.

A csapatkapitány kifejtette, az első gól megmutatta, mire készültek a héten, ő visszalépegetett, ezzel helyet teremtett a megiramodó Sallainak, aki így a sebességét kihasználhatta. Úgy látta, a két bekapott gól után passzívak lettek védekezésben.

„Ilyen helyzetben meginogsz, mint a bokszban, eltelt egy kis idő, amíg összekaptuk magunkat, és ismét előrefelé védekeztünk, és nem féltünk az 1-1 elleni védekezéstől sem, még akkor sem, ha klasszis játékosok vannak a túloldalon. Megszereztük újra a vezetést, aztán villant egyet a világ legjobb játékosa, Robert Lewandowski” – értékelt higgadtan az M4-nek.

A formája messze van attól, ami az Eb-re kell, de azon dolgozik Mainzban, hogy majd jobb legyen. Lovrencsics Gergő arról beszélt: a csapat erejét mutatta, hogy a két gyors gól okozta sokkból visszajöttek a meccsbe, és ismét vezettek. Nem tudja a választ arra, hogy az első bekapott gól után, mi történt, sajnálja, hogy ő is benne volt. Reméli, hogy nem ezen a döntetlenen múlik majd a csapat továbbjutása.

Marco Rossi azt mondta, két hihetetlen hibát követtünk el, de innen is visszajöttünk, aztán szabadon hagytuk Lewandowskit, és neki egy lehetőség is elég. Elfelejtettük, hogy őt különösen szorosan kell fogni. Hibákat követünk el, emberek vagyunk, de a hozzáállásunk mindig elfogadható kell legyen.

„A földön kell maradnunk, ne szálljunk el. Nem vagyunk Franciaország, Portugália vagy Németország, mi pedig az Eb-n ellenük fogunk játszani. Az eredménnyel összességében elégedett vagyok, noha bizonyos szakaszokban azt gondoltam, hogy nyerhetünk is. A döntetlen így is nagy eredmény. Ha valaki nem így látja, azt sajnálom” – foglalta össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!