Sok sikert kívánunk az osztrák válogatottnak

2021. március 25. – 22:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kevés dolog tett olyan jót a magyar futballal, mint a 2018-ban kitalált Nemzetek Ligája. A magyar válogatott az első látásra borzasztó bonyolultnak tűnő sorozatban elért eredményének köszönhette, hogy egyáltalán Eb-pótselejtezőt játszhatott, és most is a Nemzetek Ligájának köszönhetjük, hogy valamivel nagyobb esélyünk van kijutni a világbajnokságra, mint általában.

Európából összesen 13 válogatott vehet részt a vb-n, a tíz selejtezőcsoport győztese egyenes úton jut ki Katarba. A mi csoportunkban a papírforma szerint erre az angoloknak van a legnagyobb esélyük. A maradék három helyért 12 válogatott küzdhet meg, a tíz csoportmásodik és két válogatott a Nemzetek Ligája csoportgyőztesei közül, akik nem tudtak a vb-selejtezőn az első két helyen végezni a csoportjukban. Számunkra ez utóbbi az izgalmas, hiszen a magyar válogatott megnyerte a csoportját a nemzetek Ligájában, az NL-rangsor pedig úgy fest, hogy:

Franciaország, Belgium, Olaszország, Spanyolország, Wales, Ausztria, Csehország és Magyarország.

A papírforma szerint a franciák, belgák, olaszok, spanyolok első vagy második helye nem lehet veszélyben. A sorsolás úgy hozta, hogy a belgák, a walesiek és a csehek egy csoportba kerültek, vagyis innen egy válogatott biztosan lemarad az első két helyről, de a Nemzetek Ligája miatt mégis selejtezhetnek (reméljük, a beloruszok ebbe nem kavarnak bele). Így már csak annak kell szurkolni, hogy a másik selejtezős helyet az osztrákok ne vigyék el előlünk, vagyis hogy az F csoport első vagy második helyén végezzenek.

Ha ez így történik, akkor a rangsorban következő magyar válogatottra szállna a pótselejtező joga.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!