Nézzük az esélyeket, és tippeljenek önök is!

2021. március 25. – 20:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Talán tervezni sem lehetett volna jobban, hogy két nappal a lengyel–magyar barátság emléknapja után a magyar és a lengyel futballválogatott éppen egymás ellen kezdje el a 2022-es világbajnokság selejtezősorozatát. A ma esti lesz a 33. hivatalos mérkőzés a két ország között, ezeken eddig 20 magyar győzelem született, 4 döntetlen és 8 lengyel győzelem mellett. A játékoskeretek alapján a mostani meccs esélyeseinek inkább a lengyelek tűnnek. A csapatkapitányuk az a Robert Lewandowski, akit a FIFA az előző év legjobb játékosának választott, és ebben a szezonban is sorra lövi a gólokat. De ez a lengyel válogatott nemcsak róla szól, szinte minden posztra jut egy-egy topligás játékosuk: Wojciech Szczesny a Juventus kapusa, Jan Bednarek a Southampton védője, Piotr Zielinski a Napoli középpályása, hogy csak néhány nevet említsünk.

A jelenlegi magyar válogatottnak négy topligás játékosa van: Gulácsi Péter és Willi Orbán az RB Leipzig, Sallai Roland a Freiburg, Szalai Ádám pedig a Mainz futballistája. A Transfermarkt.de oldal becslése szerint a lengyel válogatott keretének összértéke 282,3 millió euró, míg a magyaré 61 millió euró. A forma viszont a magyar válogatott mellett szól: Marco Rossi csapata hat meccs óta veretlen, és nemcsak az Európa-bajnokságra jutott ki, de a Nemzetek Ligája csoportját is megnyerte. Ezzel szemben a lengyelek a legutóbbi két meccsüket elveszítették, és azóta edzőt is váltottak.

Szavazzon! Ön szerint mi lesz a mérkőzés végkimenetele?

Ha úgy gondolja, hogy a magyar válogatott nyeri a meccset, akkor 10-hez közeli értéket válasszon. Ha úgy gondolja, hogy döntetlen lesz, akkor válassza a skála középső értékeit, az 5-öst vagy 6-ost. Ha úgy gondolja, hogy a lengyel válogatott fog nyerni, akkor 1-hez közeli értéket válasszon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!