Holyfield 24 év után ismét összecsap az őt megharapó Mike Tysonnal

2021. március 24. – 14:55

Holyfield 24 év után ismét összecsap az őt megharapó Mike Tysonnal
Mike Tyson útban a Roy Jones elleni meccsre – Fotó: Joe Scarnici/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A nehézsúlyú ökölvívó, Mike Tyson bejelentette, hogy csaknem 25 évvel első két meccsük után idén május 29-én harmadszor is megmérkőzik a szintén amerikai Evander Holyfielddel – vette észre az MTI. Az 54 éves Tyson helyszínről nem beszélt, a profi boksszal foglalkozó honlapok biztosra veszik, hogy a miami Hard Rock Stadionban csatáznak.

Az 58 éves Holyfield menedzsere még arról beszélt pár napja, hogy kútba esett a mérkőzés, mert Tysonék kevesellték a 25 millió dolláros fellépti díjat. Holyfield 2011-ben vívott legutóbb hivatalos meccset, a dán Brian Nielsent verte.

Az egykori klasszis bokszolók 1996-ban és 1997-ben mérkőztek meg egymással, és mindkét alkalommal Holyfield nyert, először kiütéssel, másodszor pedig leléptetéssel, miután Tyson kiharapott egy darabot a füléből. Itt az ominózus jelenet.

Tyson profi karrierje alatt 50 győzelmet aratott (44 meccsét kiütéssel nyerte), és hat vereséget szenvedett. Legutóbb tavaly novemberben a hivatásos ökölvívás történetének egy korábbi szintén kiemelkedő képviselőjével, Roy Jones Jr.-ral bokszolt, nyolcmenetes találkozójuk döntetlennel zárult.

Holyfield, aki annak idején félnehézsúlyban is begyűjtötte az összes nagy világszervezet vb-övét, 57 mérkőzést vívott profi pályafutása alatt, mérlege 44 győzelem (29 KO), 10 vereség és két döntetlen. Legutóbb 2011-ben lépett ringbe, hivatalosan pedig 2014-ben jelentette be visszavonulását.