Benyújtotta lemondását a tokiói olimpia kreatív igazgatója, miután azt javasolta, hogy malacjelmezben lépjen majd fel egy plus size divatikon

2021. március 17. – 23:24

frissítve

Benyújtotta lemondását a tokiói olimpia kreatív igazgatója, miután azt javasolta, hogy malacjelmezben lépjen majd fel egy plus size divatikon
Vatanabe Naomi egy reklámeseményen 2018-ban – Fotó: Udndata / Imaginechina / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Benyújtotta a lemondását Sasaki Hirosi, a tokiói olimpia ceremóniáiért felelős kreatív igazgató, miután ötletelés közben felvetette, hogy mi lenne, ha az egyik rendezvény közben az égből leengednék Vatanabe Naomi népszerű humoristát és plus size divatikont, aki mindeközben malac jelmezben lenne – írja az Insidethegames.biz. Még egy szójátékot is kitalált hozzá: Olympig, ami ötvözi az angol Olympic (olimpiai) és pig (disznó) szavakat.

Ez nem az első eset, hogy valaki a megjegyzései miatt hagyja ott a bizottságot: nemrég a főszervező mondott le, miután szexista megjegyzést tett.

Mori azt mondta, hogy az ötletét több tag is kritizálta, ezért hamar visszavonta. Elnézést kért Vatanabétól és mindenkitől, aki kényelmetlenül érezte magát a megjegyzése miatt.

„Azt hittem, aranyosan nézne ki a jelmezben, de több férfi tag is azonnal rám szólt. Megbántam”

– mondta.

Az olimpiát 2020 nyarán rendezték volna Tokióban, de a járvány miatt idénre halasztották. A szervezők egyelőre bíznak benne, hogy idén már meg tudják tartani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!