A Chelsea újra elintézte az Atléticót a BL-ben, a Bayern félgőzzel ment tovább

2021. március 17. – 22:56

frissítve

A Chelsea újra elintézte az Atléticót a BL-ben, a Bayern félgőzzel ment tovább
Hakim Ziyech lövését nem tudta hárítani Oblak kapus – Fotó: Reuters/David Klein

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája két szerdai meccsén a Bayern Münchennel és a Chelsea-vel lett teljes a legjobb nyolc csapat mezőnye. Mindkét csapat kettős győzelemmel lépett tovább: a bajorok a Laziót verték 2-1-re, a Chelsea 2-0-ra az Atleticót.

A nagyobb érdeklődés értelemszerűen az Atlético Madrid londoni szereplését kísérte, hiszen a spanyol bajnokság listavezetője ugyan 1-0-s hátrányba került az első meccsen – Giroud pompás ollózása hozta meg az első meccsen a győzelmet –, nem volt reménytelen helyzetben, nyernie kellett. A Chelsea edzőt váltott a szezon közben, és a Frank Lampard helyére január végén érkező Thomas Tuchel kőkemény és fegyelmezett védelmet rakott össze, amelyik 12 meccsen mindössze két gólt kapott, fel is jöttek az angol bajnokság negyedik helyére, ami már Bajnokok Ligája-pozíciót ér jövőre is.

Az első meccsen a spanyolok nem találták el a kaput, a visszavágón egy félidő alatt kétszer is, de ettől még hátrányba kerültek. A 34. percben ugyanis egy villámgyors támadás végén, néhány másodperc alatt, három passzból a saját tizenhatosától az ellenfél kapujáig eljutott a Chelsea, Havertz szöktette Wernert, akinek a beadását Ziyech 10 méterről állítgatás nélkül juttatta a kapuba.

A második félidőben az Atletico nem tudott ritmust váltani, ha a szélvészgyors Wernernek területe volt, akkor ki is használta. A német csatár előtt volt is gólszerzési esély, hogy megszerezze a második találatot, Ziyech-nek is volt egy veszélyes csavarása, de Oblak mindkétszer a helyén volt.

A hajrában az Atletico aktív lett, szögleteket rúgott, az egyik ilyen után Savic kiosztott egy könyököst Rüdiger gyomorszájába, Orsato játékvezető azonnali pirossal büntette a 82. percben, ezzel pedig végleg elment a spanyolok továbbjutása. Joao Felix a 93. percben még egyenlíthetett volna egy szép visszacsel után, de francia kapus, Edouard Mendy a léc fölé ütötte a labdát. A kontrából Emerson állította be a 2-0-s végeredményt.

A Bayern Münchennek a magabiztos idegenbeli győzelem (4-1) után formalitás volt a visszavágó, és mindkét csapat takaréklángon vágott neki a meccsnek, az első félidőben mindkét oldalon egy-egy kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel.

A 31. percben Goretzkát borította fel Muriqi egy szögletnél, a német középpályás már a védője elé került, a játékvezető nem várt egy pillanat sem, és büntetőt ítélt. Lewandowski ezt gólra váltotta, és előnybe került a hazai csapat. A lengyel csatár lőtt a fordulás után egy kapufát, majd a helyére beküldött Choupo Moting a 73. percben végleg eldöntötte a meccset. A csatár lényegében az első labdaérintéséből volt eredményes, miután Alabától kapott egy remek indítást. Parolo találata már csak szépségtapasz volt az utolsó, még állva maradt olasz csapatnak.

  • Bayern München – Lazio 2-1 (összesítésben: 6-2)
  • Chelsea – Atletico Madrid 2-0 (összesítésben: 3-0)
  • Ők várják a péntek déli sorsolást: Bayern München, Borussia Dortmund, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Real Madrid, PSG, Porto
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!