Átrobogott a Bayern München a Lazión a BL-ben, Giroud ollózásával nyert a Chelsea

2021. február 23. – 22:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A labdarúgó Bajnokok Ligája keddi nyolcaddöntőiben a címvédő Bayern München letarolta Rómában a Laziót (1-4). A másik meccsen az Atletico Madrid a Chelsea-vel szemben bukott el (0-1).

Újabb két mérkőzéssel folytatódott a Bajnokok Ligája, és az idegenben pályára lépő csoportelsők nyertek. A címvédő Bayern München már az első félidőben eldöntötte a meccsét. Az olasz Lazio 21 év után ért el ilyen magaslatba a BL-ben, azt hangoztatták, nincs nyomás rajtuk, de egy jó meccset sem tudtak játszani a sokkal esélyesebb Bayernnel szemben.

A bajorok a bajnokságban 2-1-es vereséget szenvedtek a Frankfurttól a hétvégén, a kudarc egyáltalán nem viselte meg őket, nagy kedvvel, pontosan és ellenállhatatlanul játszottak, csak rajtuk múlt, mennyit rúgnak. Az olaszok védője, Musacchio nagyot hibázott a 9. percben, röviden adta haza a labdát, Lewandowski köszönte, és kihasználta. A lengyel center elvitte a kapus mellett a labdát, és az üres kapuba passzolt.

Mivel a Laziónak gondot okozott a labdakihozatal a saját térfeléről, nem kellett sokáig várni a második gólra sem: Jamal Musiala lőtte a 24. percben. A 16-os vonaláról célzott pontosan, Reina vetődött, de beleérni sem tudott a jobb alsóba vágódó labdába. A 17 éves középpályás Németországban született, de az angol korosztályos válogatottat erősíti, és most másodszor került a kezdőcsapatba a BL-ben, és ez volt az első találata.

Jamal Musiala a 16-os vonaláról eresztett el egy tökéletes lövést – Fotó: Reuters/Alberto Lingria
Jamal Musiala a 16-os vonaláról eresztett el egy tökéletes lövést – Fotó: Reuters/Alberto Lingria

Még az első félidőben bent volt a harmadik vendéggól is, Patric veszített labdát a felezővonalnál, Coman elvette tőle, majd nagy sebességgel végigrohant a pályán, amikor a tizenhatoson belülre ért, megforgatta Acerbit, a lövését még kiütötte Reina, a kipattanót viszont Sané az üres kapuba juttatta.

A fordulás után egy perccel már jött is a negyedik gól. Sané a saját térfeléről indulva kapott egy indítást, a védőnek esélye sem volt, hogy utolérje. Középre adását a menteni igyekvő Acerbi a saját kapujába sodorta, ha nem ér a labdába, Davies alighanem ugyanoda rúgta volna. A Lazio az 52. percben szépített Correa szép megoldásával, és be is állította a végeredményt.

Kínlódott az Atletico, élt az eséllyel a Chelsea

A spanyol bajnokság éllovasa, az Atletico Madrid vereséggel érkezett erre a meccsre a koronavírus-járvány miatt Bukarestbe. A Chelsea az edzőváltás után még nem veszített, Thomas Tuchel és Lőw Zsolt a negyedik helyre vitte a bajnokságban a csapatot, és a BL-ben is minden esélyük megvan a nyolc közé jutásra.

Az első negyedórában még akadtak is helyzetek, Mendy kapus egy hazaadásnál bizonytalankodott, nagy mázlija volt, hogy Correa nem tudta megszerezni. Suarez középre adásáról milliméterekkel maradt le Lemar, a másik oldalon Werner is hajszállal csúszott le egy szélről belőtt labdáról. A német csatárnak volt éles szögből egy erős lövése, de ez nem okozott gondot Oblaknak.

A folytatásban mezőnyjáték dominált, mindkét csapat fegyelmezetten visszazárt, rengeteg taktikai szabálytalanságot láttunk, futballra emlékeztető jelenetet alig. A 69. percben láttunk végre valamit, Giroud 9 méterre a kaputól a kapuba ollózott. A francia csatár lesen volt, Felix Brych játékvezető először nem adta meg a találatot, aztán kivideózták, és kiderült, hogy egy spanyol lábról került a csatár fölé a labda, amit ezzel a nagyszerű mozdulattal húzott a kapuba. Kár lett volna ezért a csodálatos mozdulatért, ha érvénytelenítik.

Az Atleticóban nem volt meg az átütőerő, az ötlet, a dinamika. 90 perc alatt sem látszott, mit szeretne játszani, ha eljutottak egy szögletig vagy szabadrúgásig, általában pocsékra sikeredett vagy még csak középre sem tudták ívelni. Joao Felix vagy Saúl észrevehetetlenül mozgott, Suarez kilátástalanul vergődött a védők szorításában. A spanyolok az egész meccsen nem találták el a kaput, így semmi esélyük nem volt az egyenlítésre. 90 perc alatt 27 támadást kezdeményeztek.

  • Eredmények: Atletico Madrid – Chelsea 0-1, Lazio – Bayern München 1-4
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!