A tokiói olimpia szervezői azt tervezik, hogy naponta tesztelik a sportolókat

2021. március 15. – 21:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azt fontolgatják az idén nyárra halasztott tokiói olimpia szervezői, hogy a korábban tervezett négy nap helyett naponta tesztelik majd a sportolókat az eseményen, írja az MTI.

A Kyodo egy saját forrásra hivatkozva számolt be a szervezők tervéről, a szervezőbizottság a következő napokban vizsgálja majd meg, hogy a több tesztelés mennyi plusz költséget jelentene, illetve mennyi munkaerőt követelne és mennyire befolyásolná a lakosság napi tesztigényét.

Hasimoto Szeiko, a szervezőbizottság elnöke múlt héten beszélt arról, hogy a korábban tervezettnél gyakrabban tesztelik majd valószínűleg a résztvevőket a koronavírus megjelent mutációi miatt.

Az olimpiát tavalyról halasztották idén júliusra, a járvány miatt azonban sok a kérdés körülötte. A levegőben lógott például az is, hogy nézők mehetnek-e majd az eseményre, illetve volt sportoló, aki nem akarja beoltatni magát, ezért valószínűleg inkább nem indul az olimpián.

Sokszor úgy hivatkoztak az olimpiára, mint ami szimbolikusan a járvány legyőzésének ünnepe lehet világszerte, ezért is törekszik a japán kormány arra, hogy meg lehessen tartani. Az oltás megjelenéséről a tokiói olimpia fényében itt írtunk hosszan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!