Rossi: Dárdai Mártonnak kell eldöntenie, hogy magyar válogatott akar-e lenni

2021. március 12. – 09:31

frissítve

Rossi: Dárdai Mártonnak kell eldöntenie, hogy magyar válogatott akar-e lenni
Dárdai Márton a Hertha három legutóbbi bajnokiján a kezdőcsapat tagja volt – Fotó: AFP/Jürgen Fromme

Másolás

Vágólapra másolva

Marco Rossi szövetségi kapitány csütörtökön kihirdette a lengyelek elleni március 25-i világbajnoki selejtezőre készülő válogatott keretet. Az MTK-ban szárnyakat kapó Varga Roland visszatérhet, Kleinheisler László is ott van a csapatban, a Felcsútra igazoló, jó formába lendülő Géresi Krisztián bemutatkozhat.

A szakember beszélt arról is az M4 Sportnak, mi várhat a berlini edző, Dárdai Pál két gyerekére. Palkó hazatért, és Fehérváron játszik, de még nincs igazán jó formában. A 19 éves Márton pedig a Hertha legutóbbi három bajnokiján egyaránt a kezdőcsapat tagja volt. (Előtte kétszer még az előző edző, Bruno Labbadia, csereként vette számításba.)

Rossi kijelentette, Mártonnál az a legfontosabb, hogy ő mit szeretne: német vagy magyar válogatott lenni? A Bundesliga a világ egyik legerősebb bajnoksága, ha valaki ott jól játszik, az nyilvánvalóan erősítés a magyar csapatnak.

„Ha a magyar mellett dönt, és rendszeresen játszik a Herthában, akkor nem lesz akadálya, hogy a fókuszunkba kerüljön.”

A bal lábas védő, Dárdai Márton az U17-es német válogatott csapatkapitánya volt, az U19-esek között eddig kétszer vették figyelembe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!