Utolsónak tudta meg, hogy új edző érkezik a helyére

2021. március 11. – 14:36

frissítve

Utolsónak tudta meg, hogy új edző érkezik a helyére
Kondás még egyezkedik a klubbal, nem tudott megállapodni a Debrecennel – Fotó: AFP/Bruno Fahy

Másolás

Vágólapra másolva

Február 16-án jelentette be a másodosztályban éllovas Debrecen, hogy meneszti Kondás Elemért, és az edzői licenc nélküli Huszti Szabolcsnak valamint segítőjének, Toldi Gábornak szavaz bizalmat.

Azóta a Loki kétszer nyert (Szeged és Kaposvár) és kétszer kikapott (Ajka és Vasas), átmenetileg át kellett engednie az első helyét a Vasasnak, de most két ponttal ismét az angyalföldiek előtt vannak. Kondás a Magyar Nemzetnek mondta el először, mit gondolt az edzőcseréről. Tudott olvasni a sorok között, érezte, történik vele valami, de bízott abban, hogy méltó módon közlik vele, hogy másra esett a vezetőség választása. Ehhez képest ő tudta meg utoljára, azt hiszi, több tisztelet érdemelne, mert tett már annyit a múltban a klubért. Kondás bajnokcsapat edzője is volt.

A Huszti érkezését bejelentő sajtótájékoztatón ott volt Kósa Lajos egyesületi elnök és Tőzsér Dániel sportigazgató is. Kondás hallotta menesztésének indoklását, hogy nem sikerült a téli felkészülés, és hogy gond van a játékosok erőnlétével. Erre most úgy reagált, ő is tudni szeretné, ki és mi alapján állapította ezt meg, mert a GPS-adatok alapján minden rendben volt.

„Nem elegáns visszamutogatni és mást hibáztatni, ezt tőlem se várja senki, nem megyek bele a sárdobálásba. Az a buta és tanácstalan emberek fegyvere. Azt tudom csak mondani, hogy nézzék meg az eredményeimet, és csinálják utánam, ezt őszintén kívánom”

– nyilatkozott.

Kondást egyébként úgy mentették fel a munkavégzés alól, hogy egyelőre nem sikerült megegyeznünk a pontos feltételekről, így máshol nem vállalhat munkát. A Debrecen a hétvégi 29. fordulóban Pécsre látogat, ha a negyedik helyezett csapat nyer, akkor 55 pontos lesz, míg a Loki 57 pontot marad.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!