Vezeti a másodosztályú bajnokságot a Debrecen, de elküldte az edzőjét

2021. február 16. – 11:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A labdarúgó másodosztályban éllovas Debrecen edzőt váltott kedden. Már hétfőn felmerült, hogy Huszti Szabolcs lehet az új szakvezető, miután a csapat múlt héten kikapott Szolnokon (1-2), tegnap este pedig hazai pályán vereséget szenvedett a Gyirmóttól (0-2).

A 37 éves Husztinak nincs edzői múltja, játékos-pályafutását tavaly hagyta abba Fehérváron, segítője Toldi Gábor lesz. Amikor külföldön futballozott, Egervári Sándor kapitánysága idején, 2010-ben lemondta a válogatottságot. Így is 51-szer jutott szóhoz a válogatottban, első alkalommal rögtön győztes gólt szerzett tizenegyesből 2004-ben Japán ellen. A Bundesligában a forduló legjobbjának választották 2012-ben, amikor a Wolfsburg legyőzésekor mind a négy gólt ő készítette elő.

„Bátor döntést hoztak, ezt a bátorságot szeretném átültetni a debreceni fociba” – mondta bemutatásakor a frissen kinevezett szakember, akit fél évre szerződtettek, de ez két évvel megtoldható. Huszti közönségszórakoztató és attraktív futballt ígért. A 4-2-3-1-es hadrendet favorizálja, a fejében már összeállt a kezdőcsapat, de erről korai beszélni.

Huszti Szabolcs Debrecenben mutatkozhat be vezetőedzőként – Fotó: dvsc.hu
Huszti Szabolcs Debrecenben mutatkozhat be vezetőedzőként – Fotó: dvsc.hu
  • Klubjai játékosként: Ferencváros, Sopron, Ferencváros, Metz, Hannover, Zenit, Hannover, Csangcsun Jataj, Frankfurt, Csangcsun Jataj, Videoton.

A korábban bajnoki címeket szerző Kondás Elemértől elköszöntek, mert nem látták a fejlődést, és azt, hogy a csapat képes lenne megállni a helyét az első osztályban. A másodosztályból az első két helyezett jut fel a 12 csapatos élvonalba. A Loki tavaly esett ki, az utolsó fordulóban hazai pályán kapott ki a Pakstól. Ezek után Szima Gábor üzletrészét megvásárolta Debrecen város, a csapat sportigazgatója Tőzsér Dániel lett.

  • Az NB II. élmezőnye: 1. Debrecen 51 pont, 2. Vasas 46, 3. Gyirmót 44, 4. Pécs 44.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!