A katari futballválogatott a debreceni Nagyerdei Stadionba telepíti át három meccsét

2021. március 8. – 15:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Katari Futballszövetség bejelentette, hogy válogatottjuk tavasszal három mérkőzést a bécsi Generali Arena helyett a debreceni Nagyerdei Stadionban játszik majd.

Katar 2022-ben a futball-világbajnokság házigazdája lesz, és ezzel automatikus résztvevője is a tornának. A válogatottja nem igazán erős az Öböl-államnak, de az európai szövetség lehetővé tette, hogy Katar tét nélkül beszálljon a világbajnokság európai selejtezőjébe, hogy tapasztalatokat gyűjtsön. Katart az A csoportba sorolták be, Portugália, Szerbia, Írország, Luxemburg és Azerbajdzsán lesz az ellenfele.

Katar az összes hazai selejtezős meccsét Európába hozza, hogy ne kelljen túl sokat utazniuk a csoportellenfeleiknek. Az már biztos, hogy az első három európai meccsüket a debreceni Nagyerdei Stadionban játsszák, március 24-én Luxemburg, március 27-én Azerbajdzsán, március 30-án Írország érkezik ellenfélként.

A debreceni Nagyerdei Stadion Fotó: Ruzsa István/MTI
A debreceni Nagyerdei Stadion Fotó: Ruzsa István/MTI

A katari szövetség eredetileg Bécsbe vitte volna ezeket a meccseket, de a koronavírus-járvány miatt korlátozások miatt az UEFA-val és az ellenfelekkel egyeztetve módosítottak a helyszínen.

Az elmúlt hetekben több nemzetközi futballmeccs került Magyarországra a járványhelyzet miatt. A Puskás Arénában játszották le az RB Leipzig-Liverpool, a Borussia Mönchengladbach-Manchester City Bajnokok Ligája mérkőzést is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!