Dárdai félidei motivációs beszéde felrázta a csapatát, fordítottak

2021. március 7. – 15:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Januári visszatérése óta először nyert Dárdai Pál, az Augsburgot úgy múlta felül a Hertha BSC 2-1-re, hogy már a 109. másodpercben hátrányba került, a szlovákiai Bénes László volt a gólszerző. A második félidőben aztán a lengyel Piatek egyenlített a 62. percben, a csereként beállított Lukebakio pedig a győztes találatot is megszerezte tizenegyesből a 89. percben, ő is harcolta ki a büntetőt. A Hertha így már 21 pontos, a 14. helyen áll – 3 ponttal gyűjtött többet, mint a már kieső Bielefeld –, megnyugvásra azonban nincs ideje, mert a jövő héten már a Dortmundnál játszik, amelyik a hatodik helyen áll a Bundesligában.

A csapat jobbhátvédje, Lukas Klünter majdnem elsírta magát a győzelem után, Niklas Stark is alig tudta szavakba önteni a gondolatait a meccs utáni nyilatkozatában, mert nagyon rossz heteknek vetettek véget a létfontosságú győzelemmel.

„Az első félidőben 11 sápadt játékost láttam, hiányzott egy kis vér belőlük. Ugyanott folytattuk, ahol a katasztrofálisra sikeredett pénteki edzésen abbahagytuk. Mondtam nekik a szünetben, elég rossz már ez így is, nem lesz rosszabb. Több kockázatot és nagyobb agresszivitást kértem. Olyat még nem láttam, hogy egy csapat csak folyamatosan invesztál és invesztál, de mindig eredmény nélkül teszi.

Nem eresztettem ki a hangomat az öltözőben, de világos voltam, és szükség volt egy motivációs beszédre. Mind az öt csapat megszenvedett eddig ellenünk, de egészen más, amikor nyerünk, annak másként lehet örülni, mint a megfelelő játéknak, ha még csak ponttal sem párosul”

értékelte Dárdai Pál a meccset a Kickeren, aki nem elégedett meg az egy ponttal, úgy cserélt, hogy meg akarják nyerni a meccset.

Csapata második félidei játékával elégedett volt a magyar edző – Fotó: AFP/Sören Stache
Csapata második félidei játékával elégedett volt a magyar edző – Fotó: AFP/Sören Stache

Vasárnap már arról is beszélt, hogy jólesett neki az a szivar, amit a meccs után elszívott, tetszett neki az aromája, de bort nem ivott, azzal vár 45. születésnapjáig, amit március 16-án ünnepel. Az év elején nem iszik alkoholt, egészen a születésnapig. Úgy érzi, most kell a helyes vágányon maradniuk, mert az ébresztő már megtörtént.

A feladat számára továbbra is adott, megfelelő csapatszellemet kell kialakítania, és a sok individualista játékosnak el kell fogadnia ezt a törekvését. Hogy a berliniek frissen igazolt világbajnok játékosa, Sami Khedira mikor játszhat legközelebb, azt majd kedden döntik el az orvosok.

A Hertha úgy vágott neki a szezonnak, úgy alakították ki a játékosállományt, hogy a Bajnokok Ligájáért harcolhassanak. Hogy mi a csapat problémája, ebben a cikkben elemeztük ki. A célok azóta teljesen átalakultak, most már valahogy szeretnének bentmaradni az első osztályban. Dárdai hat meccsen négy pontot szerzett eddig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!